Perlinių kruopų košė su figomis – skanu valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kiaulienos, vištienos ar žvėrienos patiekalų.
Perlinių kruopų košė su figomis:
- 1 stiklinė virtų perlinių kruopų
- 1 nedidelis kubeliais pjaustytas svogūnas
- 2 griežinėliais pjaustytos skiltelės česnako
- 1 nedidelė kubeliais pjaustyta petražolės šaknis
- 1 kubeliais pjaustyta džiovinta figa
- Aliejaus kepimui
- Šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštas smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Svogūną pakepinkite su aliejumi, sudėkite česnaką, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite figą, petražolės šaknį, maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite kruopas, įpilkite šlakelį vandens, įberkite pipirų, uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Baigiant troškintis sudėkite smulkintas petražoles.
Universalus salstelėjęs garnyras tiks prie paukštienos, ypač anties ir žąsies, kiaulienos patiekalų. Tinka patiekti kaip salotas ar šaltą užkandį.
Pati prie šio garnyro kepiau kiaulaitės karką (lėkštės kairėje) su pievagrybiais.
Jums taip pat gali patikti jautienos troškinio su grikiais ir figomis.
Komentarų nėra