Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės, žirnelių padažu – klasikinis derinys. Paprastų produktų patiekalas, atrodantis spalvingai ir šventiškai.
Polentai reikės:
- 1 stiklinės kukurūzų kruopų
- 1 litro vandens
- Šlakelio balto sauso vyno
- Druskos
- Saujelės parmezano sūrio
- 1 šaukšto sviesto
Padažui:
- ~20 kvadratėlių rūkytos šoninės
- ~10 šviežių smulkintų šalavijo lapelių
- Saujos šviežių žirnių
- Keletą virtų kiaušinių marškinėliuose. Kaip juos išvirti, rasite čia.
Gaminimo eiga:
Užvirinkite pasūdytą vandenį, įpilkite šlakelį vyno, suberkite maišant kruopas ir virkite dažnai pamaišydami. Virkite tol kol košė nelips prie puodo sienelių (aš vadovaujuosi kitu metodu…tiesiog ragauju).
Kai košė bus išvirusi, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Puodą uždenkite, užklokite rankšluostėliais ir palikite pabrinkti. Per tą laiką galite išsivirti kiaušinius marškinėliuose.
Kol košė virs, pasigaminkite padažą. Sudėkite šoninę į įkaitintą keptuvę ir kepkite kol taps traški. Sumeskite šalaviją. kelias sekundes pakepinę, sudėkite žirnelius ir kaitinkite kol jie perkais.
Į lėkštę įdėkite polentos, ant viršaus užtupdykite kiaušinius (kam vieno užteks, o kam ir dviejų prireiks). Aplinkui palaistykite padažu.
Šios porcijos užteko 3 žmonėms.
Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės, žirnelių padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
3 Comments
valgytojas
2010-07-28 at 19:41valgiau ir dar noriu 🙂
Laura
2010-07-29 at 07:25Bus 😉
Aušra
2010-11-20 at 21:20Atrodo tikrai gundančiai 🙂