Putpelės su paprikų apsiaustėliais – simpatiškas ir subtilus patiekalas tinkantis šventiniam stalui.
Putpelės su paprikų apsiaustėliais:
- 200 g ryžių
- 4 putpelės
- Plonai pjaustytos karšto rūkymo kiaulienos šoninės
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 2 raudonos paprikos
- 2 žalios paprikos
- Smulkintų petražolių lapelių
- Čiobrelio lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų (naudojau juodų ir žalių pipirų miksą)
Gaminimo eiga:
Šoninę paskrudinkite su trupučiu aliejaus, išimkite. Į nuo šoninės kepimo likusius riebalus sudėkite putpeles ir apkepkite. Putpeles pabarstykite druska, pipirais.
Išvirkite 2-3 šaukštus ryžių, įdėkite į juos petražolių, čiobrelių, pipirų, Įpilkite šiek tiek aliejaus, kuriame kepė putpelės.
Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas bei pertvaras.
Į paprikų puseles įdėkite ryžių, įsprauskite po putpelę ir užverkite likusiomis puselėmis. Jei nesilaikys, apriškite. Paprikas apvyniokite folija arba kepimo popieriumi ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 valandą ir 10 minučių.
Išvirkite likusius ryžius.
Putpeles patiekite su ryžiais ir pomidorų padažu paskanintu čiobreliais.
(Šaltinis: knyga „1000 patiekalų. Rinktiniai valgiai iš viso pasaulio”)
1 Comment
Laura
2013-10-10 at 19:13Galima pabandyt įdėt į baklažaną…