Rauginti burokėliai – sveikas užkandis ir puikus garnyras, ypač prie sunkesnių patiekalų, kuriems reikia pagalbos virškinant.
Rauginti burokėliai:
- 4 vidutinio dydžio nevirtų burokėlių
- 1 l vandens
- 30 g druskos
- 2 lauro lapų
- 2 česnako skiltelių
- 1 juodos ruginės duonos riekelių (bemielės) (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Burokėlius nulupkite, galite stambiai supjaustyti – greičiau įrūgs.
Ant indo, kuriame rauginsite burokėlius, dugno padėkite duonos riekelę, ant viršaus sudėkite burokėlius, sudėkite traiškytas česnako skilteles, lauro lapus ir užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.
Uždenkite burokėliu lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu ar kitokiu sunkiu švariu daiktu.
Rauginkite 5 dienas. Kai burokėliai išrūgs, perkelkite juos į šaldytuvą.
Salotoms reikės:
- Raugintų burokėlių
- Saliero gumbo
- Poro
- Smulkintų petražolių lapelių
- Grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Burokėlius ir saliero gumbą sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais (lygiomis dalimis). Porą supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite daržoves su grietine, druska, pipirais, petražolėmis.
Gamindami salotas su raugintais burokėliais, galite juos maišyti su kitomis šakninėmis daržovėmis: morkomis, pastarnokais, taip pat su kopūstais, ropėmis, kaliaropėmis, ridikais. Tinka įmaišyti džiovintų vaisių, riešutų, sėklų. Salotas paskaninkite majonezu, įvairiais aliejais.
Jums taip pat gali patikti raugintų morkų receptas.
Įdomūs skaitiniai apie rauginimą
Komentarų nėra