Padažai/ Vaisiai ir uogos

Bruknių uogienė

Brukniu uogiene - bulviukose.lt

Bruknių uogienė – universalus pagardas ne tik saldiems, bet ir mėsiškiems patiekalams.

Reikės:

  • 500 g bruknių
  • 250 g rudojo cukraus
  • 50 g vandens

Gaminimo eiga:

Bruknes perplaukite, sudėkite į puodą kartu su cukrumi. Supilkite vandenį. Virkite vis pamaišydami 30-40 minučių, kol sutirštės. Supilstykite į sterilius stiklainėlius, užsukite steriliais dangteliais.

Idėjos, kur galima panaudoti bruknių uogienę:

Prie jautienos patiekalų, bei subproduktų. Švediški kukuliai

Švediški kukuliai 1

Prie žvėrienos patiekalų. Stirnienos kepsniukai su česnakine bulvių koše, šparagais ir bruknių padažu
Stirnienos kepsniukai su bulvių koše, smidrais ir bruknėmis
Bebrienos kukuliukai su bruknių padažu

Bebrienos kukuliukai

Prie žuvies patiekalų. Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše

Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše

Prie paukštienos patiekalų bei jų subproduktų. Keptas kalakutas su brukių-krienų padažu

Kefyre marinuotas kalakutas

Sekite bulviukose.lt Instagrame

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI