Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai/ Vaisiai ir uogos

Stirnienos kepsniai su bulvių koše, smidrais ir bruknių padažu

Stirnienos kepsniukai su bulvių koše, smidrais ir bruknėmis

Stirnienos kepsniai su česnakine bulvių koše, smidrais ir bruknių padažu puikus subalansuotas patiekalas.

Stirnos kepsniams reikės:

  • Gabaliuko stirnienos nugarinės
  • 2 skiltelių česnako
  • Šakelės rozmarino
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai  maltų pipirų

Bulvių košei:

  • 2 didelių bulvių
  • Gabaliuko sviesto
  • 50 ml grietinėlės
  • 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako

Smidrams:

  • 12 plonų smidrų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui:

  • 2 šaukštų bruknių uogienės
  • 1/4 stiklinės sauso raudonojo vyno
  • Druskos
  • 1 šaukštelio sviesto

Gaminimo eiga:

Nuo nugarinės nupjaukite plėves ir supjaustykite 3 cm storio kepsniukais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir kepkite kelias minutes. Rozmariną ir česnaką išimkite, sudėkite kepsniukus.  Vieną pusę kepkite apie 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norėsite labiau iškepusių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Stirnienos kepsniams galioja tokie patys iškepimo lygiai kaip ir jautienos kepsniams. Apie steikų iškepimo lygius pasiskaityti galite čia.

Bulvių košei sūdytame vandenyje išvirkite bulves ir sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, švelniai pakepintą česnaką ir laiškinio česnako laiškus.

Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.

Smidrus trumpai pakepinkite su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais.

Bruknių uogienę sutrinkite smulkintuvu, supilkite vyną ir užvirinkite. Pavirę kelias minutes, perkoškite. Dar kartą užvirinkite, paskaninkite druska, įmaišykite gabaliuką sviesto.

Stirnienos kepsniai patiekiami su česnakine bulvių koše, smidrais ir bruknių padažu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-06-01 at 16:44

    Tikra puota! Nerealiai viskas atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-06-01 at 18:05

    Skaitytoja, ačiū!

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI