Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai

Rauginti burokėliai. Raugintų burokėlių salotos.

Rauginti burokėliai - bulviukose.lt

Rauginti burokėliai – sveikas užkandis ir puikus garnyras, ypač prie sunkesnių patiekalų, kuriems reikia pagalbos virškinant.

Rauginti burokėliai:

  • 4 vidutinio dydžio nevirtų burokėlių
  • 1 l vandens
  • 1 nubraukto šaukšto druskos
  • 2 lauro lapų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 juodos ruginės duonos riekelių (bemielės)

Gaminimo eiga:

Burokėlius nulupkite, galite stambiai supjaustyti – greičiau įrūgs.

Ant indo, kuriame rauginsite burokėlius, dugno padėkite duonos riekelę, ant viršaus sudėkite burokėlius, sudėkite traiškytas česnako skilteles, lauro lapus ir užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.

Uždenkite burokėliu lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu.

Rauginkite 5 dienas. Kai burokėliai išrūgs, perkelkite juos į šaldytuvą.

Salotoms reikės:

  • Raugintų burokėlių
  • Saliero gumbo
  • Poro
  • Smulkintų petražolių lapelių
  • Grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir saliero gumbą sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais (lygiomis dalimis). Porą supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite daržoves su grietine, druska, pipirais, petražolėmis.

Gamindami salotas su raugintais burokėliais, galite juos maišyti su kitomis šakninėmis daržovėmis: morkomis, pastarnokais, taip pat su kopūstais, ropėmis, kaliaropėmis, ridikais. Tinka įmaišyti džiovintų vaisių, riešutų, sėklų. Salotas paskaninkite majonezu, įvairiais aliejais.

Jums taip pat gali patikti raugintų morkų receptas.
Įdomūs skaitiniai apie rauginimą

Rauginti burokėliai

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI