Lietiniai blynai su varškės ir žolelių įdaru su grietinėlės ir sūrio padažu.
Blynų tešlai reikės:
- 3 kiaušinių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 stiklinių pieno arba vandens
- 1,5 stiklinės miltų
Įdarui:
- 800 g riebios varškės
- 2 didelių kiaušinių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio džiovinto česnako
- 6 šaukštų smulkintų žolelių (petražolių, šalavijų, raudonėlių, čiobrelių)
- Lydyto sviesto kepimui
Padažui:
- 300 ml grietinėlės
- 200 ml tarkuoto kietojo arba fermentinio sūrio
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir aliejumi. Supilkite miltus, išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išplakite, kad neliktų gumuliukų. Palikite tešlą pastovėti 30 minučių, kad išbrinktų. Iškepkite lietinius.
Įdarui išvardintus produktus sumaišykite.
Įdarykite blynelius įdaru. Suvyniokite ar sulankstykite, kaip mėgstate ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
Padažui grietinėlę sumaišykite su sūriu ir užvirkite. Virkite maišydami, kol ištirps sūris.
Lietiniai blynai su varškės ir žolelių įdaru patiekiami su grietinėlės ir sūrio padažu.
Jums taip pat gali patikti lietinių blynų su ikrais receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra