Ruginė duona su grietine – nuostabus receptas. Puri, minkšta kaip pūkas. Nors ji ir mielinė, bet dėl įpilamo į tešlą šlakelio acto, susidaro įspūdis, kad duona iš raugo tešlos ir labai primena naminę tradicinę duoną. Puikiai tinka skrudinimui, sumuštiniams su rūkyta, virta mėsa, daržovėmis.
Ruginė duona su grietine:
- 150 ml vandens
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų balto vyno acto
- 110 ml grietinės
- 260 g kvietinių miltų
- 130 g ruginių miltų
- 2 ir 1/4 šaukštelio sausų mielių
- nesusilaikiau neįdėjusi 1 šaukšto saulėgrąžų ir 1 šaukštelio kmynų.
Gaminimo eiga:
Kepiau duonkepėje su pagrindine (arba 1) programa.
Duonos receptas iš „Kenwood” receptų knygos.
Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
inga
2011-04-06 at 09:13Atrodo gražiai 🙂
Kepu dabar duoną iš 53 psl., tai „netyčia” į ją trintų moliūgų įdėjau. Įdomu kas gausis 🙂
Laura
2011-04-06 at 09:26Graži spalva ir minkštesnė 🙂