Stirnienos kepsniai su česnakine bulvių koše, smidrais ir bruknių padažu puikus subalansuotas patiekalas.
Stirnos kepsniams reikės:
- Gabaliuko stirnienos nugarinės
- 2 skiltelių česnako
- Šakelės rozmarino
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Bulvių košei:
- 2 didelių bulvių
- Gabaliuko sviesto
- 50 ml grietinėlės
- 3 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako
Smidrams:
- 12 plonų smidrų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 2 šaukštų bruknių uogienės
- 1/4 stiklinės sauso raudonojo vyno
- Druskos
- 1 šaukštelio sviesto
Gaminimo eiga:
Nuo nugarinės nupjaukite plėves ir supjaustykite 3 cm storio kepsniukais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir kepkite kelias minutes. Rozmariną ir česnaką išimkite, sudėkite kepsniukus. Vieną pusę kepkite apie 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norėsite labiau iškepusių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Stirnienos kepsniams galioja tokie patys iškepimo lygiai kaip ir jautienos kepsniams. Apie steikų iškepimo lygius pasiskaityti galite čia.
Bulvių košei sūdytame vandenyje išvirkite bulves ir sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, švelniai pakepintą česnaką ir laiškinio česnako laiškus.
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Smidrus trumpai pakepinkite su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais.
Bruknių uogienę sutrinkite smulkintuvu, supilkite vyną ir užvirinkite. Pavirę kelias minutes, perkoškite. Dar kartą užvirinkite, paskaninkite druska, įmaišykite gabaliuką sviesto.
Stirnienos kepsniai patiekiami su česnakine bulvių koše, smidrais ir bruknių padažu.
2 Comments
Skaitytoja
2014-06-01 at 16:44Tikra puota! Nerealiai viskas atrodo 🙂
Laura
2014-06-01 at 18:05Skaitytoja, ačiū!