Trobos duona su miežiniais miltais. Duona labai atitinka pavadinimą – tikra trobos duona, paprastutė, kaimiška, patiko miežinių miltų salstelėjimas. Idealu sumuštiniams.
Trobos duona su miežiniais miltais:
- 260 ml vandens
- 45 ml grietinėlės 35%
- 400 g kvietinių baltų miltų
- 115 g rupių miežinių miltų
- 2 šaukštelių rudojo cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
- 2 šaukštų moliūgų sėklų
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas (pagal Dough programą). Palikite, kad ji užmaišytų tešlą ir pakildintų. Kai tešla pakils, išimkite ją, perminkykite, skardoje suformuokite pailgą kepaliuką ir uždengę rankšluostėliu palikite ~40 minučių pakilti. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps.
(Šaltinis: Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga)
Jums taip pat gali patikti keturių rūšių sėklų duonos receptas.
Komentarų nėra