Triušiena su alyvuogėmis – paprastas ir jaukus troškinukas.
Triušiena su alyvuogėmis:
- 500 g triušienos
- 0,5 svogūno
- 1 morkos
- 1 skiltelės česnako
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 mažos skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
- 20 žalių alyvuogių
- 1 šaukšto smulkintų žalumynų (naudojau šalavijų ir raudonėlių lapelius)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Triušieną pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais. Atidėkite.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morką ir česnako skiltelę – griežinėliais. Pakepinkite morką su svogūnais keptuvėje su lydytu sviestu, baigiant kept, sudėkite česnaką, kepkite dar minutę. Supilkite į daržoves konservuotus pomidorus, sudėkite triušienos kepsnelius, alyvuoges ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 50 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, sudėkite žoleles, pagardinkite druska, pipirais.
Patiekite su bulvių koše, pagardinta smulkintais laiškiniais česnakais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra