Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA

Virtinių tešla, kuri nesitraukia - bulviukose.lt

Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA! Darant virtinius arba koldūnus labiausiai erzindavo kočioti tešlą, kuri kočiojant, pastoviai grįždavo į beveik pradinę padėtį. Dėkui Rennie, kad išgelbėjo nuo begalinio tešlos kočiojimo, kuris užimdavo daugiau laiko, nei virtinukų kraštelių raitymas!

Tešlai reikės miltų, vandens, druskos ir šiek tiek aliejaus. Miltai turi būti aukštos kokybės, turėti pakankamai glitimo, kad tešla būtų elastinga ir neplyštų. Vandens kiekis priklauso nuo miltų rūšies, todėl geriausia jį pilti palaipsniui, minkant tešlą. Druska suteikia skonio ir padeda išlaikyti tešlos formą. Aliejus padaro tešlą elastingesnę ir lengviau kočiojamą.

Koldūnų tešlos minkymo procesas yra svarbus: reikia minkyti pakankamai ilgai, kol tešla taps vientisa, glotni ir elastinga. Minkant tešlą ant miltuoto paviršiaus, išnyksta oro burbuliukai, o tešla tampa tvirtesnė. Išminkytą tešlą reikia suvynioti į maistinę plėvelę ir leisti jai pailsėti šaldytuve bent 30 minučių.

Koldūnus galima virti vandenyje, garuose ar kepti orkaitėje. Patiekti su mėgstamais padažais, grietine, keptais svogūnais, pesto ar kitais pagardais.

Virtinių arba koldūnų tešla – tai puikus būdas sukurti skanius ir įdomius patiekalus savo šeimai ir svečiams. Eksperimentuokite su įdarais, padažais ir formomis, ir atraskite savo mėgstamiausius receptus!

Kviečiu pasižvalgyti po mano gamintus virtinius ir koldūnus, galbūt rasite naujų idėjų.

Virtinių arba koldūnų tešla:

  • 3 stiklinės miltų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 ir 1/2 stiklinės verdančio vandens
  • Nepilno šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.

Tešlą atvėsinkite kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučiu pabręsti,

Kočiokite tešlą ir gaminkite virtinius ar su mėgiamais įdarais.

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Virtiniai su varške ir svogūnais receptas

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

72 Comments

  • Reply
    rasa
    2013-01-16 at 10:13

    Pabandžiau Jūsų receptuką, buvau labai maloniai nuistebinta, proporcijos idealios, minkosi fantastiųkai prie kočėlo nelimpa, miltų kočiojant nereikia, švarus darbas. Pirmą kart gyvenime man patiko gaminti miltinius patiekalus 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-01-17 at 08:53

    Rasa, valio! 🙂

  • Reply
    Darius
    2013-03-18 at 17:53

    Superinis receptukas. Ačiū.

  • Reply
    Laura
    2013-03-18 at 19:39

    Prašom, prašom.

  • Reply
    Meilė
    2013-04-04 at 11:37

    Pats didžiausias AČIŪ. Tešla nebesitraukia, nebelimpa, ir vienas malonumas gamint, ko anksčiau nejausdavau.

  • Reply
    Laura
    2013-04-04 at 21:06

    Meile, liuks 😉

  • Reply
    as
    2013-08-02 at 11:15

    Pamėginau ir aš – nusivyliau… Tešla kaip plastelinas kažkoks.

  • Reply
    Laura
    2013-08-02 at 20:35

    As, ir drugeliai ne visiems gražūs 😉

  • Reply
    Ramune
    2014-02-13 at 10:28

    Man patiko , kaip pirma syk darant virtinius, tokia tesla nei sudetinga nei imantri , tokia paprasta, suklysti neimanoma 🙂 Aciu 😉

  • Reply
    Laura
    2014-02-13 at 18:01

    Ramune, prašom prašom 😉

  • Reply
    Rasita
    2014-02-17 at 10:58

    Super 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-02-17 at 14:53

    Rasita, aš irgi taip manau! 😉

  • Reply
    Liucija
    2014-02-28 at 10:35

    Labai maloni tešla! Jau ilsisi ant stalo, gaminsim širdelės formos virtinukus su vyšniomis 😛

  • Reply
    Laura
    2014-02-28 at 21:38

    Liucija, oho širdelės formos! Įsitikinusi, kad gavosi skanūs 😉

  • Reply
    stikline
    2014-03-04 at 18:48

    Kiek ml/g ta stikline galima pasitikslint tiems kam gavosi idealiai? nes as cia visokiu turiu 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-03-05 at 08:04

    250 ml

  • Reply
    laima
    2014-03-11 at 15:32

    tikrai gerasa receptukas tik i tesla butinai norisi ziupsnelio druskos 🙂

  • Reply
    kora
    2014-05-18 at 19:23

    nepatiko tesla,o ypac vyrui,tradicine koldunu tesla geresne:)

  • Reply
    Laura
    2014-05-18 at 20:49

    kora, nepatiko, tai nepatiko 😉

  • Reply
    Egle
    2014-05-27 at 14:06

    Super !!!! Aciu labai uz gera teslos recepta!;)

  • Reply
    Laura
    2014-05-27 at 19:02

    Egle, prašom 😉

  • Reply
    Aiva
    2014-06-11 at 08:25

    zinojau panasu recepta su panasiom proporcijom tik dar dedavosi kiausinis, bet sis receptas daug paprastesnis ir net skanesni koldunai gavosi, nes tesla issikocioja iki super plono blyno ir aisku viskas priklauso dar ir nuo idaro, bet as dariau ir su farsu ir su bulviu idaru, gavosi nerealiai skaniai ir kad sitaip paprasta buvo tuos koldunus sulipdyt 🙂 fantastika 🙂 aciu uz recepta 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-06-11 at 20:01

    Aiva, kaip faina 😀 Mano tinklalapyje ši tešla pasirodo labai populiari 🙂

  • Reply
    Ramune
    2014-06-19 at 11:36

    Siandien isbandziau, lieku skoloj 🙂 super paprasta, net as nieko nesugadinau!

  • Reply
    Vitalija
    2014-06-30 at 18:23

    Fantastinis receptas! Labai ačiū 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-06-30 at 19:21

    Prašom 😉

  • Reply
    as
    2014-07-05 at 14:48

    Deja,bet tesla gavosi kieta,vos minkoma. Padariau is ju 7 ciburekiukus ir iskepiau,neblogai gavos,valgyt galima. Kita tesla ismeciau,nes nesimynke,dariau is dvieju normu. Gaila produktu,darbo ir laiko.

  • Reply
    Laura
    2014-07-07 at 15:32

    as, kažką ne taip padarėt, nes kaip matot iš kitų komentarų, dauguma yra patenkintų. Ir apskritai, nesuprantu, kodėl iš koldūnų tešlos kepėt čeburekus???

  • Reply
    angela
    2014-07-09 at 21:41

    …kur as buvau,kad anksciau tavo recepto nemaciau:D ACIU uz paprasta,bet Gera recepta
    P 10 Balu 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-07-11 at 08:23

    Angela, prašom 😉

  • Reply
    Audrone
    2014-09-09 at 13:16

    Pabandžiau ir aš. FANTASTIKA. O svarbiausia – dar ir skanu, ne tik malonu gaminti. Jaučiu pirktinių koldūnų dabar ilgai nepirksiu. AČIŪ !!!!

  • Reply
    Laura
    2014-09-09 at 17:57

    Super 😉

  • Reply
    Monika
    2014-10-16 at 13:20

    Pati tesla minkosi nerealiai, jau galvoju busiu atradusi stebuklinga virtinuku tesla, BET … neskani deja labai: /

  • Reply
    marijus
    2014-10-28 at 14:30

    Fantastiskas receptas!!!!!

  • Reply
    zivile
    2014-11-16 at 18:08

    labai patiko receptas:)

  • Reply
    liepa
    2014-11-17 at 15:36

    Pati tesla minkosi labai gerai, bet nesupratau, visi iki vieno kolduno isiro. ….Labai labai nusivyliau, daugiau niekada negaminsiu palei sita recepta!

  • Reply
    Lurda
    2014-11-20 at 09:06

    Mano mama zinojo si recepta, bet nesenai juos pasidalino,o as atradau ir pas jus ji. Kam neisejo is sitos teslos virtinukai,tai matyt laukete kol atsals vanduo,o cia reikia nelaukti,kol atsals,tada tesla darosi gumine. I tesla idekite drukos,kam patinka. Tesla gaunasi neriali,lengvai kociojasi. Man truputeli plysinejo,taciau nieko baisaus,dariau truputi storesnius virtinukus. Visa seimyna buvo suzaveta. Nuostabu Laura,kad pasidalinate su kitais receptu, nes mano mama liepe nieku gyvu neisduoti sio recepto 😀

  • Reply
    ZED
    2014-11-20 at 12:36

    Labai dekoju uz toki receptuka ,katik pabandziau (apakes)pavyko

  • Reply
    Laura
    2014-11-23 at 16:21

    Skanaus visiems 😉

  • Reply
    dovile
    2014-12-14 at 20:23

    viena stikline 250 ml ar cia jau trys stiklines miltu tiek turi buti? :/

  • Reply
    Laura
    2014-12-15 at 12:23

    Dovile, standartinės stiklinės tūris yra 250 ml. O tešlai reikia 3 standartinių stiklinių miltų.

  • Reply
    raminta
    2014-12-16 at 12:23

    Neareliai superine tesla,aciu

  • Reply
    Koldune
    2014-12-16 at 17:04

    Tešla tikrai gerai minkosi, gavasi gražūs koldūnai, bet… verdant beveik visi išsileido ir tapo vos ne košė….. 🙁

  • Reply
    Laura
    2014-12-16 at 19:59

    Ne per ilgai virėt?

  • Reply
    laura
    2015-01-19 at 12:53

    labai gera tesla super.:-)

  • Reply
    Elita
    2015-01-24 at 15:11

    Aciu….didelis aciu…Realiai kengvas budas teslai ruosti !!!

  • Reply
    IRMIS
    2015-01-26 at 18:30

    Puiki tesla,viskas gavosi puikiai,dar nebandziau kepti riebaluose,bet tikiuosi viskas bus ok.DEKUI

  • Reply
    zyzius
    2015-02-01 at 16:15

    Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejum .kaip suprasti?:)

  • Reply
    zyzius
    2015-02-01 at 16:16

    kaip suprasti, stiklines miltu istrinti aliejumi??

  • Reply
    Laura
    2015-02-02 at 19:18

    Zyzius, supilkite į dubenį miltus, ant viršaus užpilkite aliejų ir trinkite visą masę tarp pirštų, kol aliejus įsimaišys į miltus. Ar suprantamai paaiškinau?

  • 1 2

    Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI