Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA! Darant virtinius arba koldūnus labiausiai erzindavo kočioti tešlą, kuri kočiojant, pastoviai grįždavo į beveik pradinę padėtį. Dėkui Rennie, kad išgelbėjo nuo begalinio tešlos kočiojimo, kuris užimdavo daugiau laiko, nei virtinukų kraštelių raitymas!
Tešlai reikės miltų, vandens, druskos ir šiek tiek aliejaus. Miltai turi būti aukštos kokybės, turėti pakankamai glitimo, kad tešla būtų elastinga ir neplyštų. Vandens kiekis priklauso nuo miltų rūšies, todėl geriausia jį pilti palaipsniui, minkant tešlą. Druska suteikia skonio ir padeda išlaikyti tešlos formą. Aliejus padaro tešlą elastingesnę ir lengviau kočiojamą.
Koldūnų tešlos minkymo procesas yra svarbus: reikia minkyti pakankamai ilgai, kol tešla taps vientisa, glotni ir elastinga. Minkant tešlą ant miltuoto paviršiaus, išnyksta oro burbuliukai, o tešla tampa tvirtesnė. Išminkytą tešlą reikia suvynioti į maistinę plėvelę ir leisti jai pailsėti šaldytuve bent 30 minučių.
Koldūnus galima virti vandenyje, garuose ar kepti orkaitėje. Patiekti su mėgstamais padažais, grietine, keptais svogūnais, pesto ar kitais pagardais.
Virtinių arba koldūnų tešla – tai puikus būdas sukurti skanius ir įdomius patiekalus savo šeimai ir svečiams. Eksperimentuokite su įdarais, padažais ir formomis, ir atraskite savo mėgstamiausius receptus!
Kviečiu pasižvalgyti po mano gamintus virtinius ir koldūnus, galbūt rasite naujų idėjų.
Virtinių arba koldūnų tešla:
- 3 stiklinės miltų
- 3 šaukštų aliejaus
- 1 ir 1/2 stiklinės verdančio vandens
- Nepilno šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.
Tešlą atvėsinkite kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučiu pabręsti,
Kočiokite tešlą ir gaminkite virtinius ar su mėgiamais įdarais.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
72 Comments
rasa
2013-01-16 at 10:13Pabandžiau Jūsų receptuką, buvau labai maloniai nuistebinta, proporcijos idealios, minkosi fantastiųkai prie kočėlo nelimpa, miltų kočiojant nereikia, švarus darbas. Pirmą kart gyvenime man patiko gaminti miltinius patiekalus 🙂
Laura
2013-01-17 at 08:53Rasa, valio! 🙂
Darius
2013-03-18 at 17:53Superinis receptukas. Ačiū.
Laura
2013-03-18 at 19:39Prašom, prašom.
Meilė
2013-04-04 at 11:37Pats didžiausias AČIŪ. Tešla nebesitraukia, nebelimpa, ir vienas malonumas gamint, ko anksčiau nejausdavau.
Laura
2013-04-04 at 21:06Meile, liuks 😉
as
2013-08-02 at 11:15Pamėginau ir aš – nusivyliau… Tešla kaip plastelinas kažkoks.
Laura
2013-08-02 at 20:35As, ir drugeliai ne visiems gražūs 😉
Ramune
2014-02-13 at 10:28Man patiko , kaip pirma syk darant virtinius, tokia tesla nei sudetinga nei imantri , tokia paprasta, suklysti neimanoma 🙂 Aciu 😉
Laura
2014-02-13 at 18:01Ramune, prašom prašom 😉
Rasita
2014-02-17 at 10:58Super 🙂
Laura
2014-02-17 at 14:53Rasita, aš irgi taip manau! 😉
Liucija
2014-02-28 at 10:35Labai maloni tešla! Jau ilsisi ant stalo, gaminsim širdelės formos virtinukus su vyšniomis 😛
Laura
2014-02-28 at 21:38Liucija, oho širdelės formos! Įsitikinusi, kad gavosi skanūs 😉
stikline
2014-03-04 at 18:48Kiek ml/g ta stikline galima pasitikslint tiems kam gavosi idealiai? nes as cia visokiu turiu 🙂
Laura
2014-03-05 at 08:04250 ml
laima
2014-03-11 at 15:32tikrai gerasa receptukas tik i tesla butinai norisi ziupsnelio druskos 🙂
kora
2014-05-18 at 19:23nepatiko tesla,o ypac vyrui,tradicine koldunu tesla geresne:)
Laura
2014-05-18 at 20:49kora, nepatiko, tai nepatiko 😉
Egle
2014-05-27 at 14:06Super !!!! Aciu labai uz gera teslos recepta!;)
Laura
2014-05-27 at 19:02Egle, prašom 😉
Aiva
2014-06-11 at 08:25zinojau panasu recepta su panasiom proporcijom tik dar dedavosi kiausinis, bet sis receptas daug paprastesnis ir net skanesni koldunai gavosi, nes tesla issikocioja iki super plono blyno ir aisku viskas priklauso dar ir nuo idaro, bet as dariau ir su farsu ir su bulviu idaru, gavosi nerealiai skaniai ir kad sitaip paprasta buvo tuos koldunus sulipdyt 🙂 fantastika 🙂 aciu uz recepta 🙂
Laura
2014-06-11 at 20:01Aiva, kaip faina 😀 Mano tinklalapyje ši tešla pasirodo labai populiari 🙂
Ramune
2014-06-19 at 11:36Siandien isbandziau, lieku skoloj 🙂 super paprasta, net as nieko nesugadinau!
Vitalija
2014-06-30 at 18:23Fantastinis receptas! Labai ačiū 🙂
Laura
2014-06-30 at 19:21Prašom 😉
as
2014-07-05 at 14:48Deja,bet tesla gavosi kieta,vos minkoma. Padariau is ju 7 ciburekiukus ir iskepiau,neblogai gavos,valgyt galima. Kita tesla ismeciau,nes nesimynke,dariau is dvieju normu. Gaila produktu,darbo ir laiko.
Laura
2014-07-07 at 15:32as, kažką ne taip padarėt, nes kaip matot iš kitų komentarų, dauguma yra patenkintų. Ir apskritai, nesuprantu, kodėl iš koldūnų tešlos kepėt čeburekus???
angela
2014-07-09 at 21:41…kur as buvau,kad anksciau tavo recepto nemaciau:D ACIU uz paprasta,bet Gera recepta
P 10 Balu 🙂
Laura
2014-07-11 at 08:23Angela, prašom 😉
Audrone
2014-09-09 at 13:16Pabandžiau ir aš. FANTASTIKA. O svarbiausia – dar ir skanu, ne tik malonu gaminti. Jaučiu pirktinių koldūnų dabar ilgai nepirksiu. AČIŪ !!!!
Laura
2014-09-09 at 17:57Super 😉
Monika
2014-10-16 at 13:20Pati tesla minkosi nerealiai, jau galvoju busiu atradusi stebuklinga virtinuku tesla, BET … neskani deja labai: /
marijus
2014-10-28 at 14:30Fantastiskas receptas!!!!!
zivile
2014-11-16 at 18:08labai patiko receptas:)
liepa
2014-11-17 at 15:36Pati tesla minkosi labai gerai, bet nesupratau, visi iki vieno kolduno isiro. ….Labai labai nusivyliau, daugiau niekada negaminsiu palei sita recepta!
Lurda
2014-11-20 at 09:06Mano mama zinojo si recepta, bet nesenai juos pasidalino,o as atradau ir pas jus ji. Kam neisejo is sitos teslos virtinukai,tai matyt laukete kol atsals vanduo,o cia reikia nelaukti,kol atsals,tada tesla darosi gumine. I tesla idekite drukos,kam patinka. Tesla gaunasi neriali,lengvai kociojasi. Man truputeli plysinejo,taciau nieko baisaus,dariau truputi storesnius virtinukus. Visa seimyna buvo suzaveta. Nuostabu Laura,kad pasidalinate su kitais receptu, nes mano mama liepe nieku gyvu neisduoti sio recepto 😀
ZED
2014-11-20 at 12:36Labai dekoju uz toki receptuka ,katik pabandziau (apakes)pavyko
Laura
2014-11-23 at 16:21Skanaus visiems 😉
dovile
2014-12-14 at 20:23viena stikline 250 ml ar cia jau trys stiklines miltu tiek turi buti? :/
Laura
2014-12-15 at 12:23Dovile, standartinės stiklinės tūris yra 250 ml. O tešlai reikia 3 standartinių stiklinių miltų.
raminta
2014-12-16 at 12:23Neareliai superine tesla,aciu
Koldune
2014-12-16 at 17:04Tešla tikrai gerai minkosi, gavasi gražūs koldūnai, bet… verdant beveik visi išsileido ir tapo vos ne košė….. 🙁
Laura
2014-12-16 at 19:59Ne per ilgai virėt?
laura
2015-01-19 at 12:53labai gera tesla super.:-)
Elita
2015-01-24 at 15:11Aciu….didelis aciu…Realiai kengvas budas teslai ruosti !!!
IRMIS
2015-01-26 at 18:30Puiki tesla,viskas gavosi puikiai,dar nebandziau kepti riebaluose,bet tikiuosi viskas bus ok.DEKUI
zyzius
2015-02-01 at 16:15Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejum .kaip suprasti?:)
zyzius
2015-02-01 at 16:16kaip suprasti, stiklines miltu istrinti aliejumi??
Laura
2015-02-02 at 19:18Zyzius, supilkite į dubenį miltus, ant viršaus užpilkite aliejų ir trinkite visą masę tarp pirštų, kol aliejus įsimaišys į miltus. Ar suprantamai paaiškinau?