Vištienos troškinys su paprika ir baklažanais – puikus troškinukas vakarienei.
Vištienos troškinys su paprika ir baklažanais:
- 2 vištienos ketvirčių
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 aitriosios paprikos
- 2 lauro lapų
- 0,5 stiklinės balto sauso vyno
- 1 saldžiosios paprikos
- 0,5 baklažano
- 2 pomidorų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukšto smulkinto šviežio šalavijo
- 0,5 šaukšto smulkinto šviežio raudonėlio
- Žiupsnelio ciberžolės
- Žiupsnelio žagrenio
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi inde, kuriame troškinsite. Sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką, aitriąją papriką ir kepinkite kelias minutes, sudėkite pasmulkintus ketvirčius – kepinkite pavartydami kol šiek tiek apkeps. Supilkite vyną, sudėkite lauro lapus, stambiais gabalais pjaustytą papriką, baklažaną, pomidorus įberkite druskos, pipirų, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių (greitpuodyje man užtruko 20 minučių).
Likus 5 minutėm iki troškinimo pabaigos suberkite likusius prieskonius. Valgėme su basmati ryžiais 😉 Žvilgtelkit pas Dalią kaip juos geriausia išvirti.
Jums taip pat gali patikti vištiena troškinta su briuselio kopūstais ir migdolais.
2 Comments
Rosita
2013-07-08 at 19:12Tikrai – visai nesudetingai skamba! Tik reiks luktert kokios progos, kad balto vyno namie atsirastu 🙂
Laura
2013-07-09 at 07:55Rosita, vyną galima ir sultiniu pakeist 😉