Vytintos kiaulienos kepenys – pikantiškas užkandis. Jei vytintą mėsą galima iš karto valgyti, tai kepenis reikia plonai supjausčius paskrudinti keptuvėje. Ir tada jau galima užkandžiauti, dėti į salotas. Dar kitaip vytintos kepenys vadinamos bottarga. Iš principo bottarga yra vadinami vytinti žuvies ikrai, tačiau tai pačiai kategorijai priskiriami ir vytinti galvijų subproduktai, kaip kepenys ir širdis.
Vytintos kiaulienos kepenys:
- 450 g jūros druskos
- 450 g cukraus
- 1 kiaulės kepenų
- Žiupsnio maltų juodųjų pipirų
Salotoms:
- Vytintų kepenų plonai atpjautų griežinėlių
- Lydyto sviesto kepimui
- Gražgarsčių
- Pankolio plonai pjaustyto
- Kaparėlių
- Virtų kiaušinių
- Medaus – garstyčių padažo
Gaminimo eiga:
Kepenis nuplaukite, nusausinkite. Druską sumaišykite su cukrumi. Į indą, supilkite pusę druskos ir cukraus mišinio, uždėkite ant viršaus kepenis. Kepenys turi laisvai padengti indo dugną. Ant kepenų supilkite likusį mišinį. Indą uždenkite dangčiu ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Po 2 savaičių, kepenis ištraukite iš indo, gerai nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite pipirais, įvyniokite į švarų rankšluostėlį ar merlinį audinį ir pakabinę šiltoje vėdinamoje vietoje, vytinkite iki 3 savaičių. Praėjus savaitei nuo vytinimo pradžios ir toliau vytinant, vis tikrinkite kepenis ar labai nesukietėjo. Jei išsivytins iki akmens, neįpjausite.
Salotoms kepenų griežinėlius trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu. Sukomponuokite lėkštėje salotas ir gražgarsčių, pankolių, kaparėlių, kiaušinių, keptų kepenų griežinėlių. Apliekite salotas padažu.
Vytintos kiaulienos kepenys pagal Britų šefo Fergus Henderson receptą.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra