Kepenims reikės:
- 450 g jūros druskos
- 450 g cukraus
- 1 kiaulės kepenų
- Žiupsnio maltų juodųjų pipirų
Salotoms:
- Vytintų kepenų plonai atpjautų griežinėlių
- Lydyto sviesto kepimui
- Gražgarsčių
- Pankolio plonai pjausyto
- Kaparėlių
- Virtų kiaušinių
- Medaus – garstyčių padažo
Gaminimo eiga:
Kepenis nuplaukite, nusausinkite. Druską sumaišykite su cukrumi. Į indą, supilkite pusę druskos ir cukraus mišinio, uždėkite ant viršaus kepenis. Kepenys turi laisvai padengti indo dugną. Ant kepenų supilkite likusį mišinį. Indą uždenkite dangčiu ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Po 2 savaičių, kepenis ištraukite iš indo, gerai nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite pipirais, įvyniokite į švarų rankšluostėlį ar merlinį audinį ir pakabinę šiltoje vėdinamoje vietoje, vytinkite iki 3 savaičių. Praėjus savaitei nuo vytinimo pradžios ir toliau vytinant, vis tikrinkite kepenis ar labai nesukietėjo. Jei išsivytins iki akmens, neįpjausite.
Salotoms kepenų griežinėlius trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu. Sukomponuokite lėkštėje salotas ir gražgarsčių, pankolių, kaparėlių, kiaušinių, keptų kepenų griežinėlių. Apliekite salotas padažu.
No Comments