Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Prancūziškas kiaulienos užtepas – Rillettes

Kiaulienos rillettes - bulviukose.lt

Prancūziškas kiaulienos užtepas – Rillettes puikus užkandis arba valgoma dovana.

Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. Rillettes valgomas atšildyta iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos (sprandinės arba mentės – naudojau abi dalis)
  • 1 kg kiaulienos šoninės
  • 1 svogūno
  • 1 poro žaliosios dalies
  • 1 nedidelio pankolio
  • 2 rozmarino šakelių
  • 2 lauro lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 400 g kiaulienos taukų
  • 1 stiklinės balto sauso vyno
  • 2 stiklinių vandens

Gaminimo eiga:

Kiaulieną supjaustykite gabalais kaip nuotraukoje, sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais. Kartu sudėkite pasmulkintą svogūną, pankolį, porą, rozmariną, lauro lapelius, kiaulienos taukus (kiaulienos taukų kiekį receptūroje padidinau, nes man jų šiek tiek pritrūko), gausiai užberkite druska, na maždaug dvigubai tiek kiek bertumėte šiaip sūdydami (užtepas turi gautis sūrokas), pagardinkite pipirais. Supilkite vyną, vandenį. Kepimo indą sandariai uždenkite kepimo folija ar dangčiu ir kepkite 130 C temperatūroje 4 valandas. Galite kepti orkaitėje arba griliuje kaip aš kepiau.

Iškepusią mėsą ir šoninę išimkite. Skystį perkoškite. Kol perkoštame kepimo skystyje atsisluoksniuos riebalai nuo kepimo sulčių, šakute smulkiai suplėšykite mėsą ir šoninę. Nugraibykite atsisluoksniavusius riebalus, juos panaudosite Rillettes gamybai. Kepimo skystį galėsite sunaudoti sriuboms ar padažams.

Suplėšytą mėsą ir šoninę sudėkite į kombainą ir maišykite ant mažesnio nei vidutinis greičio uždėję maišymo mentelę. Maišydami palaipsniui supilkite nugraibytus riebalus.

Masę sudėkite į indelius ir atvėsinkite. Šaldytuve Rillettes galima laikyti iki 2 savaičių. Jei Rillettes norite išlaikyti ilgiau, kruopščiai užpilkite tirpintais kiaulienos taukais. Galėsite laikyti iki 6 mėnesių.

Prancūziškas kiaulienos užtepas – Rillettes prieš valgant turi būti atšildomas iki kambario temperatūros.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Rillette su duona - bulviukose.lt

Kepta kiauliena - bulviukose.lt

Prancūziškas užtepas - Rillette

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI