Bulvių košė virta aluje – įdomus ir nekasdieniškas garnyras ypač tinkantis su kiaulienos gaminiais – kepsniais, karkomis, dešrelėmis ir kitais.
Bulvių košė virta aluje:
- Kelių bulvių
- Alaus (naudojau gyvą tamsų „Vasaknų” )
- Šalavijo lapelių
- Čiobrelio šakelės
- Druskos
- 1 šaukštelio medaus
- 1 šaukštelio citrinos sulčių
- Sviesto gabaliuko
- Grietinėlės
Svogūnų žiedams:
- 1 svogūno
- kukurūzų krakmolo
- Prieskoninės druskos
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite, pasmulkinkite, užpilkite alumi, kad apsemtų, įdėkite du šalavijos lapelius, čiobrelio šakelę, druskos, medų, citrinos sultis, uždenkite dangčiu ir virkite kol bulvės išvirs.
Nukoškite, jei liko skysčio. Pas mane beverdant beveik viskas nugaravo. Sugrūskite. Baigiant grūst įdėkite sviesto, įpilkite grietinėlės.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Žiedelius atskirkite, pavoliokite krakmolo ir prieskoninės druskos mišinyje ir iškepkite.
Puošiau keptu šalavijo lapeliu ir balzamiko acto lašeliais.
Jums taip pat gali būti įdomu ir daugiau bulvių košės gaminimo idėjų.
2 Comments
sesė
2013-10-15 at 17:37O jau grožis!
Laura
2013-10-15 at 21:45O jau ačiū 😀