Daržovių receptai/ Aukso fondas

Bulvių košė virta aluje

Bulvių košė virta aluje. Garnyras prie mėsos - bulviukose.lt

Bulvių košė virta aluje – įdomus ir nekasdieniškas garnyras ypač tinkantis su kiaulienos gaminiais – kepsniais, karkomis, dešrelėmis ir kitais.

Bulvių košė virta aluje:

  • Kelių bulvių
  • Alaus (naudojau gyvą tamsų „Vasaknų” )
  • Šalavijo lapelių
  • Čiobrelio šakelės
  • Druskos
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • Sviesto gabaliuko
  • Grietinėlės

Svogūnų žiedams:

  • 1 svogūno
  • kukurūzų krakmolo
  • Prieskoninės druskos
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Bulves nuskuskite, pasmulkinkite, užpilkite alumi, kad apsemtų, įdėkite du šalavijos lapelius, čiobrelio šakelę, druskos, medų, citrinos sultis, uždenkite dangčiu ir virkite kol bulvės išvirs.

Nukoškite, jei liko skysčio. Pas mane beverdant beveik viskas nugaravo. Sugrūskite. Baigiant grūst įdėkite sviesto, įpilkite grietinėlės.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Žiedelius atskirkite, pavoliokite krakmolo ir prieskoninės druskos mišinyje ir iškepkite.

Puošiau keptu šalavijo lapeliu ir balzamiko acto lašeliais.

Jums taip pat gali būti įdomu ir daugiau bulvių košės gaminimo idėjų.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

2 Comments

  • Reply
    sesė
    2013-10-15 at 17:37

    O jau grožis!

  • Reply
    Laura
    2013-10-15 at 21:45

    O jau ačiū 😀

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI