Mėsos patiekalų receptai

Vištienos kotletai su žiediniu kopūstu

Vištienos kotletai receptas

Vištienos kotletai su žiediniu kopūstu – puikus pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti skanius ir sultingus maltinukus. Minkšti, lengvi, daržovėmis praturtinti kotletai puikiai tinka pietums, vakarienei, o atvėsę gali atstoti greitą užkandį. Taip pat šis receptas yra mamų svajonė, kurių vaikai nevalgo daržovių. Žiedinis kopūstas kotletuose visiškai nesijaučia!

Šis receptas – tai klasikinio patiekalo sveikesnė versija, skirta tiems, kurie mėgsta subalansuotą virtuvę ir nori atrasti naujų skonių.

Vištienos kotletai su žiediniu kopūstu:

  • 1 kg maltos vištienos
  • Nedidukas žiedinis kopūstas
  • 2 nedideli svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • Keletas šaukštų kukurūzų miltų
  • Kelios petražolių šakelės
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 2 šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis kario
  • Žiupsnelis malto muskato
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia žiedinį kopūstą nuplaukite, atskirkite žiedynus, sudėkite juos į verdantį vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių. Nukoškite vandenį, žiedynėlius perplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėt virimą ir greičiau atvėstų. Smulkintuvu susmulkinkite žiedynus iki rupios masės.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite.

Į didelį dubenį sudėkite maltą vištieną. Į ją įmaišykite susmulkintą žiedinį kopūstą, svogūnus ir česnaką. Įmuškite kiaušinius, suberkite kukurūzų miltus, džiovintą čiobrelį, maltą saldžiąją papriką, karį, žiupsnelį malto muskato ir smulkintas petražoles. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Gerai išmaišykite masę, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

Iš gautos masės rankomis suformuokite norimo dydžio kotletus. Kiekvieną kotletą apvoliokite kukurūzų arba paprastuose miltuose.

Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ar kitų jūsų pasirinktų riebalų. Sudėkite suformuotus kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos ir kotletai visiškai iškeps viduje. Jei norite sveikesnio varianto, galite kepti kotletus orkaitėje – išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temperatūroje apie pusvalandį kol gražiai apskrus, viduryje kepimo apversdami.

Patiekite kotletus su mėgstamomis daržovėmis, salotomis arba padažu, bulvių koše ar kitais mėgiamais kruopų garnyrais. Jie puikiai tinka tiek šilti, tiek atvėsę. Aš kotletus patiekiau su daržovių salotomis ir sultinio padažu.

Jums taip pat gali patikti kiaulienos kotletų receptas.

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI