Azijietiškos salotos su kiaulių ausimis ir daržovėmis – lengvas, pikantiškas, gaivus patiekalas.
Ausims reikės:
- 2 kiaulių ausų
- 1 stiklinės sojos
- 0,5 nedidelės morkos
- Gabaliuko poro
- Gabaliuko saliero šaknies
- 2 patraiškytų česnako skiltelių
- Gabaliuko imbiero
- Žiupsnelio džiovintos citrinžolės (neprivaloma)
- 10 Sičuano pipirų grūdelių (galite keisti juodaisiais)
- 3 džiovintų laimo lapų (neprivaloma)
- Druskos
Salotoms reikės:
- 1 morkos
- 3 trumpavaisių agurkų
- 1 didesnės Bok choy salotos (galite keisti kitomis salotomis)
- Kelių svogūnlaiškių
- 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Padažui reikės:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- Gabaliuko tarkuoto imbiero
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- 0,5 šaukštelio čili pastos (galite keisti džiovintų čili milteliais)
- 1 šaukštelio palmių cukraus (galite keisti ruduoju cukrumi)
- 1 šaukštelio žuvų padažo (galite keisti druskos žiupsneliu)
- 1 šaukšto austrių padažo
- 2 šaukštų sojos padažo
- 0,5 citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Auseles nuplaukite, pašalinkite plaukus jei dar likę. Užpilkite ausis vandeniu, kad vos apsemtų, užvirkite, nugraibykite susidariusias putas. Supilkite sojos padažą, sudėkite išvardintas daržoves bei prieskonius, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite 1,5 valandos arba kol ausys suminkštės. Ausis palikite atvėsti sultinyje, kuriame virė. Labai patogu jas išsivirti iš vakaro. Sultinio neišpilkite – galite užsišaldyti ir vėliau panaudoti azijietiškoms sriuboms.
Padažui tiesiog sumaišykite visus išvardintus ingredientus.
Salotoms morką, agurką ir salotas supjaustykite šiaudeliais. Ausis – plonomis juostelėmis. Svogūnų laiškus – lazdelėmis.
Dubenyje sumaišykite pjaustytas daržoves, ausis ir padažą. Patiekiant pabarstykite sezamų sėklomis.
Azijietiškos salotos su kiaulių ausimis iš IG @balta.lekste
Daugiau receptų su kiaulių ausimis.
2 Comments
Ieva
2021-08-27 at 10:04Puiki idėja taip panaudoti kiaulių ausis! Labai patiko šeimynai, tik turiu prisipažinti, kad dariau šiek tiek kitaip ir duotas receptas buvo tik įkvėpimo ir atspirties taškas. Nuėjau Bo-bun keliu… , t.y. padažą dariau kiek rūgštesnį su laimo sultimis , žuvies padažu, cukrumi, kalendros lapeliais , šviežiu čili ir sezamų aliejumi. Daržoves naudojau tas pačias, tik dar įdėjau šiek tiek konjac makaronų.
Ačiū už tokį puikų tinklapį, be jokių abejonių vieną geriausių Lietuvos padangėje!
Laura
2021-08-27 at 10:19Sveiki, ačiū labai už komplimentą! Beje aš irgi beveik visada pasikoreguoju receptus pagal save 😁 Svarbiausia gera idėja! Galbūt ir aš sekantį kartą pasinaudosiu jūsų padažo receptu, juk antrą kartą lygiai taip pat gaminti nuobodu 😁