Citrininis kremas – tai gaivus, saldžiarūgštis skanumynas, sukurtas iš citrinų sulčių, kiaušinių, cukraus ir sviesto. Šis kreminis desertas pasižymi subtiliu citrinos skoniu ir švelnia tekstūra. Gali būti patiekiamas vienas, ypač tinka po sotaus maisto, arba naudojamas kaip sudėtinė desertų dalis.
Citrininis kremas:
- 2 didesnių citrinų
- 3/4 stiklinės cukraus
- 65 g sviesto
- 2 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Citrinas gerai nuplaukite po karštu vandeniu. Nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.
Į puodą, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą žievelę ir cukrų, išplaktus kiaušinius, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą.
Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant apie 20 minučių arba kol sutirštės.
Laikykite šaldytuve. Suvartokite per 2 savaites. Tinka valgyti vieną, tepti ant duonos, pyrago, naudoti kaip įdarą arba padažą. Tai gali būti puiki valgoma dovana.
Jums taip pat gali patikti varškės pyrago su citrininiu kremu receptas.
2 Comments
inga
2012-01-05 at 09:42Mano mėgstamiausias 🙂
Laura
2012-01-05 at 09:50😛