Duona su džiovintais baravykais ir džiovintais pomidorais – fantastiška, labai skoninga duonelė.
Duona su džiovintais baravykais:
- 10 g džiovintų baravykų
- 200 ml skysčio likusio nuo grybų mirkymo
- 375 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 25 g sviesto
- 1 šaukštelis sausų mielių
- 25 g saulėje džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje ir nusausintų)
Gaminimo eiga:
Grybus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 30 minučių arba ilgiau. Grybus išimkite, nusausinkite ir susmulkinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).
Grybus ir saulėje džiovintus pomidorus sudėkite baigiant minkyt tešlą.
Šią duoną galima kepti ir orkaitėje. Į virtuvinį kombainą su tešlos kabliu sudėkite visus sausus produktus, tada visus šlapius produktus ir minkykite tešlą kol taps glotni ir vienalytė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite, kad pakiltų. Pakilus išverskite tešlą ant stalo, sufomuokite kepaliuką, dėkite į kepimo popieriuje išklotą formą ir palaikykite, kad dar kartą pakiltų. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
(Šaltinis: „Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
Jums taip pat gali patikti duonos su obuoliais receptas.
Komentarų nėra