Duonai reikės:
- 10 g džiovintų baravykų
- 200 ml skysčio likusio nuo grybų mirkymo
- 375 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 25 g sviesto
- 1 šaukštelis sausų mielių
- 25 g saulėje džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje ir nusausintų)
Gaminimo eiga:
Grybus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 30 minučių arba ilgiau. Grybus išimkite, nusausinkite ir susmulkinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).
Grybus ir saulėje džiovintus pomidorus sudėkite baigiant minkyt tešlą.
P.S. Labai faina.
(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
No Comments