Ėrienos kepsniukai su bulvių koše gardinta jogurtu, šalotiniais svogūnėliais, paprikom ir mėtom.
Ėrienos kepsniukai:
- 4 porcijų ėrienos nugarinės kepsniukų (kepiau „T-bone”)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1 mėtos šakelės
- 100 ml jautienos sultinio
Garnyrui:
- 4 šaloto svogūnų
- Sviesto kepimui
- Druskos
- 1 paprikos
- 16 juodųjų Kalamatos alyvuogių
Bulvių košei:
- 4 vidutinių bulvių
- 1 šaukšto sviesto
- 150 ml natūralaus jogurto
- Druskos
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite, sugrūskite, sudėkite sviestą, jogurtą ir gerai išmaišykite.
Papriką padalinkite išilgai į 4 dalis, išimkite sėklalizdį, iškepkite orkaitėje ir nulupkite odelę.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir kepinkite su sviestu, kol taps minkšti.
Ėrienos kepsniukus iškepkite keptuvėje su sviestu. Paskaninkite druska, pipirais. Iškepusius suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai subręsti.
Kol kepsniukai bręs, pasidarykite padažą. Į keptuvę, kurioje jie kepė, supilkite sultinį ir virkite, kol nugaruos didžioji dalis skysčio ir padažas taps tirštas. Suberkite smulkintus mėtų lapelius.
Prieš patiekiant, papriką ir alyvuoges pašildykite.
Jums taip pat gali patikti graikiško plovo su ėriena receptas.
Komentarų nėra