Garstyčių padažas su medumi – ilgą laiką tinkamas vartoti, universalus aliejinis padažas su garstyčiomis, salotoms, šaltiems ir karštiems žuvies, mėsos, daržovių patiekalams.
Garstyčių padažas:
- 30 g kreminių Dižono garstyčių
- 30 g grūdėtų garstyčių
- 10 g druskos
- 40 g skysto medaus
- 20 ml balto vyno acto
- 300 ml kokybiško alyvuogių aliejaus
- 100 ml vandens
Gaminimo eiga:
Garstyčias sumaišykite su druska, skystu medumi ir actu. Pamažu maišant supilkite aliejų ir vandenį.
Padažą taip pat galima gaminti virtuvinio kombaino pagalba.
Padažą laikykite šaldytuve. Prieš naudojant reiks padažą išimti iš šaldytuvo, kad atšiltų jame esantis alyvuogių aliejus.
Jums taip pat gali būti įdomus serbentų padažas salotoms.
Komentarų nėra