Grybų receptai/ Lietuviški patiekalai/ Sriubų receptai/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Žirnių sriuba su grybais ir silkiniu skrebučiu

Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su šokoladu ir silkiniu skrebučiu - bulviukose.lt

Žirnių sriuba su grybais ir silkiniu skrebučiu buvo sukurta specialiai Kūčių stalui 🙂

Žirnių sriuba:

  • Saujelės džiovintų voveraičių
  • 700 ml vandens
  • 2 žirnelių kvepiančiųjų pipirų, lauro lapo
  • Druskos
  • 1 didelio svogūno
  • Aliejaus
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelio su kaupu tarkuoto juodojo šokolado
  • 1 šaukštelio miltų
  • 2 šaukštų skaldytų žirnių
  • Petražolių lapelių
  • 4 riekelių ruginės duonos
  • 1 silkės file
  • Kmynų

Gaminimo eiga:

Voveraites užpilkite vandeniu ir palikite trim valandom, kad išmirktų. Kai išmirks, užpilkite vandeniu ir virkite vieną valandą. Likus iki virimo pabaigos 10 minučių, sudėkite lauro lapą, pipirus.

Žirnius užpilkite vandeniu ir pabrinkinkite vieną valandą. Perplaukite.

Svogūną supjaustykite žiedais. Sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite 15 minučių. Sudėkite cukrų, raudonėlį ir toliau kepkite, kol svogūnai taps rusvi. Baigiant kept sudėkite šokoladą. Kai jis ištirps supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

Svogūnų masę supilkite į verdantį grybų sultinį, sudėkite žirnius ir virkite apie 0,5 valandos. Baigiant virt pasūdykite.

Ant duonos riekelių uždėkite kubeliais pjaustytą silkę, pabarstykite kmynais. Riekeles sudėkite ant aliejumi pateptos skardelės ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apskrus.

Žirnių sriuba puošiama petražolių lapeliais ir patiekiama su silkiniu skrebučiu.

Daugiau Kūčių patiekalų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Kūčių patiekalai ant stalo

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

3 Comments

  • Reply
    Nicole
    2010-07-05 at 17:33

    Si sriuba jau ne karta isbandyta-labai labai skanu!

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    2014-12-21 at 15:09

    Šokoladą!!! Čia tai bent netikėta.
    Labai graži nuotrauka

  • Reply
    Laura
    2014-12-22 at 19:47

    Mano kulinarijos mokytoja sakydavo, kad šokoladu galima pakeisti konijaką. Patiekalą fotografavo sesė, užtai ir graži 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI