Žirnių sriuba su grybais ir silkiniu skrebučiu buvo sukurta specialiai Kūčių stalui 🙂
Žirnių sriuba:
- Saujelės džiovintų voveraičių
- 700 ml vandens
- 2 žirnelių kvepiančiųjų pipirų, lauro lapo
- Druskos
- 1 didelio svogūno
- Aliejaus
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelio su kaupu tarkuoto juodojo šokolado
- 1 šaukštelio miltų
- 2 šaukštų skaldytų žirnių
- Petražolių lapelių
- 4 riekelių ruginės duonos
- 1 silkės file
- Kmynų
Gaminimo eiga:
Voveraites užpilkite vandeniu ir palikite trim valandom, kad išmirktų. Kai išmirks, užpilkite vandeniu ir virkite vieną valandą. Likus iki virimo pabaigos 10 minučių, sudėkite lauro lapą, pipirus.
Žirnius užpilkite vandeniu ir pabrinkinkite vieną valandą. Perplaukite.
Svogūną supjaustykite žiedais. Sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite 15 minučių. Sudėkite cukrų, raudonėlį ir toliau kepkite, kol svogūnai taps rusvi. Baigiant kept sudėkite šokoladą. Kai jis ištirps supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
Svogūnų masę supilkite į verdantį grybų sultinį, sudėkite žirnius ir virkite apie 0,5 valandos. Baigiant virt pasūdykite.
Ant duonos riekelių uždėkite kubeliais pjaustytą silkę, pabarstykite kmynais. Riekeles sudėkite ant aliejumi pateptos skardelės ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apskrus.
Žirnių sriuba puošiama petražolių lapeliais ir patiekiama su silkiniu skrebučiu.
Daugiau Kūčių patiekalų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
3 Comments
Nicole
2010-07-05 at 17:33Si sriuba jau ne karta isbandyta-labai labai skanu!
Dalia, Septyni virtieniai
2014-12-21 at 15:09Šokoladą!!! Čia tai bent netikėta.
Labai graži nuotrauka
Laura
2014-12-22 at 19:47Mano kulinarijos mokytoja sakydavo, kad šokoladu galima pakeisti konijaką. Patiekalą fotografavo sesė, užtai ir graži 😉