Daržovės/ Lietuviški patiekalai/ Sriubos/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kūčių patiekalai ir jų receptai

Kūčių patiekalai ant stalo

Kūčių patiekalai – išskirtines tradicijas turintys valgiai, kurių receptai atėjo iš mūsų tėvų ir protėvių. Receptai panašūs ir kartu turi skirtumų, kuriuos lemia šeimos tradicijos ir šalies regionai.

Dalinuosi savo mėgiamiausiais Kūčių patiekalų receptais!

Nebijokite eksperimentuoti – Kūčių patiekalai paprasti, todėl puikiai tinka eksperimentams. Vienos rūšies žuvį keiskite kita rūšimi, gardinkite patiekalus skrudintomis sėklomis ir riešutais, improvizuokite su daržovėmis. Sūdytą silkę keiskite sūdyta skumbre, upinę lydeką – jūros lydeka, karšto rūkymo skumbrę – rūkytu šamu ir taip toliau.

Skanių patiekalų ir šiltos Kūčių vakarienės 🙂

Silkė:
1. Naminė sausai sūdyta silkė ir idėjos ką su ja pasigaminti
2. Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis
3. Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
4. Silkė su kepintomis daržovėmis
5. Silkė su apelsinais
6. Silkė su pieniais ir svogūnais
7. Silkė su džiovintomis žvynabudėmis, porais ir morkomis
Skumbrė:
1. Sūdyta skumbrė
2. Skumbrės straganina
3. Salotos su rūkyta skumbre, grikiais, cukinija ir pomidorais
4. Salotos su rūkyta skumbre, speltos grūdais, gražgarstėmis ir pomidorais
5. Salotos su rūkyta skumbre, porais, salierais ir belukštėmis avižomis
6. Salotos su rūkyta skumbre, bulvėmis ir avokadais
7. Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje
Kiti žuvies receptai:
1. Sūdyta lašiša su citrinžole ir sičuano pipirais
2. Salotos su sūdyta lašiša ir brokoliais
3. Salotos su rūkytu upėtakiu, speltos grūdais, brokoliais ir pomidorais
4. Marinuotos keptos strimelės
5. Lydeka su svogūnų ir pomidorų padažu
6. Salotos su tunu ir saulėgrąžų daigais
7. Salotos su tunu ir pupelėmis
8. Salotos su menkų kepenėlėmis, belukštėmis avižomis ir brokoliais
Daržovių užkandžiai, salotos:
1. Raugintos morkos
2. Rauginti burokėliai. Raugintų burokėlių salotos
3. Žemoje temperatūroje kepti burokėliai
4. Burokėlių Buriejus
5. Mišrainė su kepta duona ir pupelėmis
6. Salotos su bulvėmis ir marinuotais ančiuviais
7. Salotos su perlinėmis kruopomis, baklažanais ir keptais svogūnais
8. Žiediniai kopūstai pomidorų ir alyvuogių padaže
9. Salotos su bulvėmis ir marinuotais grybais
10. Morkų, pastarnokų, raudonųjų svogūnų užkandis
11. Virti grikiai su daržovėmis
12. Salotos su avinžirniais ir gražgarstėmis
Sriubos:
1. Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su silkiniu skrebučiu
2. Cibulynė
3. Raugintų kopūstų sriuba su silke
4. Keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais
Karšti patiekalai:
1. Keptas šamas su daržovėmis
2. Lydeka su orkaitėje keptomis paprikomis
3. Kepti upėtakiai įdaryti sūdytomis citrinomis ir krapais.
4. Lydekos ir raugintų kopūstų apkepas su perlinėmis kruopomis
5. Karšis keptas orkaitėje
6. Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu
Duona:
1. Ruginė raugo duona
2. Kvietinė raugo duona su džiovintais baravykais
3. Tinginių duona arba duona, kurios nereikia minkyti
Kūčių ir kitų žiemos švenčių tradicijos

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply