Jautienos kepsnys su kiaušiniu ir garšvų salotomis – spalvingas ir skanus patiekalas su laukiniu valgomu augalu – garšva.
Reikės:
- 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sviesto
Salotoms reikės:
- 2 saujų jaunų garšvų lapelių
- 6 mažų pomidoriukų
- 1 trumpavaisio agurko
- 1 avokado
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
Taip pat reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų laiškų
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, pasūdykite jį, įpilkite šlaką acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įkulti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti jį į verdantį vandenį. Kiaušinius galite ir išsikepti, bet taip, kad trynys būtų minkštas, nes jis atlieka padažo vaidmenį.
Salotoms pomidoriukus perpjaukite pusiau, agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais, avokadą – plonais griežinėliais. Sudėkite į lėkštę salotėles, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.
Jautienos kepsnys su kiaušiniu patiekiamas su garšvų salotomis
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Parsisiųskite laukinių augalų leidinį nemokamai
Komentarų nėra