Jautienos tartaras su trumų aliejumi – paprastas užkandis pagardintas šlakeliu prabangos.
Jautienos tartaras su trumų aliejumi:
- 200 g jautienos išpjovos
- 2 sūdytų ančiuvių filė
- 2 šaukštų smulkinto saliero stiebo
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio alaus acto (nebūtina)
- 1 šaukštelio kreminių garstyčių
- 1 šaukštelio klevų sulos sirupo
- Šlakelio aliejaus su trumais
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
- Šviežių mažų bulvyčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- Aliejaus su trumais
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su susmulkintais ančiuviais, salierais, aliejumi, trumų aliejumi, actu, garstyčiomis, klevų sulos sirupu, druska ir pipirais.
Bulvytes nuplaukite, supjaustykite ketvirtukais. Sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskurs. Prieš patiekiant, apšlakstykite aliejumi su triumais.
Tartaras patiekiamas su keptomis bulvytėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
3 Comments
Odeta
2015-05-13 at 16:03Labai prancuziskai:) Dar pakepti po 1/2 minutes is abieju pusiu ir visai galima pasijusti Paryziaus kavineje:)
Laura
2015-05-13 at 17:28Oho, o dariau tiesiog iš to ką turėjau 😉 Pasirodo viena koja Paryžiuje buvom 😀
Odeta
2015-05-13 at 20:07To tak:)