Karštas vėgėlės užkandis su kepenėlėmis, burokėliais ir bananais – netikėti, bet labai skanūs deriniai. Jums taip pat gali patikti jaukus ir skoningas vėgėlės troškinys su daržovėmis.
Žuviai reikės:
- Vėgėlės filė be odos
- Vėgėlės kepenėlių
- Druskos
- Citrinos sulčių
- Miltų
- Aliejaus
Garnyrui:
- Kepto orkaitėje arba virto burokėlio
- Banano
- Aliejaus
- Balzamiko acto
- Jūros druskos
Padažui:
- Sviesto
- Miltų
- Pieno
- Grietinės
- Krienų
- Druskos
- Cukraus
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Vėgėlės filė išvirkite garų puode. Pabarstykite druska, pašlakstykite citrinos sultimis.
Kepenėles apvoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi. Baigiant kept pasūdykite.
Burokėlį ir bananą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir šiame mišinyje pašildykite burokėlius. Taip pat pašildykite banano griežinėlius, tik be balzamiko acto.
Padažui ištirpinkite gabaliuką sviesto, įberkite truputį miltų ir pakepinkite. Įpilkite pieno (iki norimos padažo konsistencijos). Užvirkite. Įdėkite grietinės, krienų. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir įpilkite šlakelį citrinos sulčių.
Burokėlius ir bananus išdėliokite lėkštėj, ant viršaus pabarstykite jūros druskos. Sudėkite vėgėlės mėsą, kepenėles, įpilkite padažą.
Karštas vėgėlės užkandis su kepenėmis – neįtikėtinai skanu! Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra