Ėriukų inkstai su ančiuvių – rozmarinų sviestu – pikantiškas užkandis. Šiuolaikinių avių veislių mėsa neturi intensyvaus specifinio avies skonio, nes dauguma žmonių jo nemėgsta. To skonio pasiilgusiems, o tokių žmonių tikrai yra – pikantiški ėriukų inkstų iešmeliai.
Ėriukų inkstai:
- 8 – 10 ėriukų inkstų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Sviestui reikės:
- 75 g kambario temperatūros sviesto
- 4 sūdytų ančiuvių filė
- Šlakelio citrinos sulčių
- 2 rozmarino šakelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gamybos eiga:
Ančiuvių filė susmulkinkite. Nuo rozmarinų šakelių nuimkite lapelius ir juos smulkiai sukapokite. Sudėkite į sviestą ančiuvius, 2 šaukštelius rozmarino lapelių, įpilkite citrinos sultis, pagardinkite pipirais ir sutrinkite masę šakute. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jos gali ir nereikėti dėl ančiuvių sūrumo. Sviestą sudėkite ant maistinės plėvelės, suformuokite standžia triūbelę ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant supjaustykite sviestą skrituliukais.
Inkstus perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite arba žirklėmis iškirpkite baltą jungiamąjį audinį, suverkite juos ant medinių (prieš tai juos išmirkykite vandenyje) arba metalinių iešmelių, apšlakstykite inkstus alyvuogių aliejumi, pabarstykite likusiu rozmarinu ir padėkite į šaldytuvą valandai laiko.
Dėkite inkstų iešmelius į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol gražiai apskrus. Apverskite, kepkite dar kelias minutes. Baigus kept pagardinkite druska ir pipirais. Inkstus kaip ir kepenėles labai svarbu neperkepti. Iškeptų inkstų vidus turi likti rožinis.
Jeigu inkstų iešmelius kepsite griliuje bus dar skaniau 🙂
Patiekite inkstų iešmelius su sviesto skrituliukais ir skrudinta balta duona.
Ėriukų inkstai iš Jennifer McLagan knygos „Odd Bits”
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra