Keptos salierų lazdelės – subtilus užkandis, kuriame sultinga saliero šaknies tekstūra subtiliai dera su traškia plutele gardinta sezamų sėklomis. Tai sveika ir lengva alternatyva tradiciniams užkandžiams.
Keptos salierų lazdelės:
- Saliero gumbo
- Druskos
- Pieno
- Plakto kiaušinio
- Miltų
- Džiūvėsėlių
- Sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Saliero gumbą nuvalykite, supjaustykite lazdelėmis.
Į puodą lygiomis dalimis įpilkite pieno ir vandens, pasūdykite, užvirkite. Sudėkite lazdeles ir virkite apie 3 minutes. Stebėkite, kad labai nesuminkštėtų. Išimkite ir atvėsinkite.
Lazdeles pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėlių su sezamo sėklomis mišinyje.
Kepkite iki 180° C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Valgykite su jogurtiniais, pesto, majoneziniais, sūrio su mėlynuoju pelėsiu, pomidoriniais ar kitokiais jūsų mėgiamais padažais. Pabandykite iškepti lazdeles iš pastarnokų, petražolių šaknų, moliūgų ar morkų (juos galite virti skiestose apelsinų sultyse, šparagų ir avokadų (virti, aišku, nereiks) 😉
Komentarų nėra