Lietuviški patiekalai/ Padažai

Naminis majonezas

Naminis majonezas - bulviukose.lt

Naminis majonezas – vienas populiariausių padažų pasaulyje. Žinoma jei ne save pagirti mokantys prancūzai ir prancūzų šefų samdymas į karališkas virtuves, gal šis riebus padažas ir nebūtų taip stipriai paplitęs ir žinomas daugelyje pasaulio šalių. Bet ir be prancūzų, šalys, kuriose buvo spaudžiami aliejai, kažką panašaus irgi sukdavo, kaip pavyzdžiui ispanai savo Aioli. 

Naminis majonezas:

  • 1 kiaušinio trynio
  • 150 ml aliejaus (kuo neutralesnio skonio ir kvapo, tuo geriau. Šiuo atveju deja nelabai tinka šalto spaudimo aliejai, nebent jums bus priimtinas pilamo aliejaus skonis. Su alyvuogių aliejumi taip pat nerizikuokite, nes majonezas bus kartus)
  • Ant šaukštelio galo garstyčių
  • Žiupsnelio druskos, maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį sudėkite trynį, garstyčias, druską bei pipirus ir išplakite iki vientisos masės.

Į kiaušinio trynio masę plakdami lašas po lašo sulašinkite maždaug trečdalį aliejaus. Likusį aliejų plakdami supilkite plona srovele.

Įmaišykite citrinos sultis ir norimus priedus: žoleles, česnaką, ančiuvius ir panašiai.

Jei norite, kad majonezas būtų skystesnis, įmaišykite kelis šaukštus šilto vandens.

Su modernesne virtuvės įranga – kokteiline, smulkintuvais, rankiniais smulkintuvais majonezą galite pasigaminti žymiai greičiau. Pakaks supilti visus ingredientus į indą ir suplakti.

(Šaltinis: Reinhold Metz, Hans Szameitat “Šaltieji patiekalai”)

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI