Daržovės/ Kimči - kimchi

Kimči – Kimchi receptas

Kimči - Kimchi - bulviukose.lt

Kimči, Kimchi receptas tikrai nėra sudėtingas. Tai paprastas daržovių rauginimas tik su pikantiškesniais prieskoniais.

Kimči, Kimchi yra tradicinis Korėjos virtuvės fermentuotas patiekalas, pagamintas iš daržovių ir įvairių pagardų. Jis randamas daugelyje populiarių korėjiečių patiekalų sudėtyje, gali būti patiektas kaip užkandis.

Kimči – Kimchi receptas:

  • 1 didžiulio pekino kopūsto arba dviejų mažesnių
  • 2 – 3 agurkų (trumpavaisių luptų) arba 1 ilgavaisio
  • 1 daikono ridiko (lupto)
  • 0,5 stiklinės druskos
  • 5 stiklinių vandens
  • 1 svogūno
  • 1 galvutės česnako (luptos)
  • Gabaliuko tarkuoto imbiero
  • 1 kriaušės ar obuolio (luptų)
  • ¼ stiklinės žuvies padažo
  • Saujos svogūnų laiškų
  • 2 morkų
  • 1 šaukšto cukraus
  • ~ 0,5 stiklinės korėjietiškų čili pipirų dribsnių (jei neturite, dėkite kajeno miltelius)
  • 1 šaukšto maltos saldžios paprikos miltelių
  • 1 šaukšto sezamo

Gaminimo eiga:

Pekino lapus supjaustykite stambiais kvadratėliais. Šerdies nenaudokite. Galite pekiną pjaustyti kaip pjausto korėjiečiai. Perpjaukite išilgai į kelias dalis ir viskas. Šiuo atveju padažą reikės dėti tarp lapų.

Daikono ridiką supjaustykite griežinėliais.

Agurkus taip pat girežinėliais arba stambiais šiaudeliais.

Vandenį sumaišykite su druska, užpilkite ant kopūsto, daikono ir agurkų ir palaikykite minimum porą valandų (galima ir per naktį). Kol stovės, keletą kartu permaišykite. Druska pašalins iš daržovių perteklinį skystį..

Kol daržovės mirksta sūriame vandenyje, pasigaminkite padažą.

Svogūną, kriaušę ar obuolį supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite česnakus, imbierą, užpilkite žuvies padažu susmulkinkite smulkintuvu.

Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir svogūnų laiškus supjaustykite lazdelėmis, sumaišykite su smulkintomis daržovėmis. Supilkite cukrų, suberkite čili dribsnius, maltą papriką, sezamą. Gerai išmaišykite.

Pekino kopūstą 3 kartus perplaukite šaltame vandenyje. Nuvarvinkite.

Kopūstus sumaišykite su padažu. Sudėkite į indą, paslėkite ir laikykite kambario temperatūroje 2 – 3 paras. Kimči turi būti nuolat apsemtas skysčiu. Jei jo trūks, nors neturėtų, užpilkite sūdyto vandens (santykiu 1 l vandens 30 g druskos). Paskui galite sudėti (nepridėkite pilnų, turi likti šiek tiek vietos, nes vykstant fermentacijos procesui, visa masė kyla į viršų) į mažesnius indelius ir laikykite šaldytuve.

(Kimči, kimchi receptas iš čia)
Daugiau apie kimči ir receptai su juo.

Kimči - Kimchi - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

12 Comments

  • Reply
    Jurga
    2011-08-08 at 12:46

    Dar pažiūrėk “Kimchi battle”. Ten vien apie kimchi rodo :))
    Aš vis kažkodėl atidėlioju jo gaminimą 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-08-08 at 15:08

    Pabandysiu 😉
    Jei vis atidėlioji, vadinasi neatėjo tam laikas…bent aš taip visada taip save guodžiu, kai ko nors vis neprisiruošiu daryti 😉

  • Reply
    Forelle
    2011-08-08 at 15:54

    Esam ragavę, patiko, yrui labiausiai, bet gaminti vis nedrįstu dėl … per didelio produktų sąrašo 🙂 niekad namie visko reikiamo neturiu, da manajam recepte lyg ir egzotikų daugiau, bet dar ateis laikas, ar po metų, ar po dviejų ir aš išbandysiu.

  • Reply
    Viktorija
    2011-08-08 at 17:20

    Ir aš vis žiūriu į kimčį, žiūriu… Bet matyt dar nepribrendau 🙂

  • Reply
    Asta
    2012-02-23 at 13:22

    Noriu paklausti, o koks čia žuvies padažas naudojamas?

  • Reply
    Laura
    2012-02-23 at 13:55

    Asta, video, iš kurio nužiūrėjau šį kimchi, naudoja terminą “Fish sauce”, tai ir išverčiau pažodžiui…jo turėtų būti prekybos centruose sojų padažų arba azijietiškų prekių skyreliuose. Manau nebus didelio skirtumo, jei naudosi ir kokį “Oyster sauce” ar panašiai.

  • Reply
    Viktoras
    2012-07-08 at 16:43

    Ka tik sudejau i stiklaini, lauksiu dabar nekantriai diena ar dvi 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-07-10 at 08:05

    Viktorai, tikiuosi patiks! Aš irgi vis noriu pasidaryt, bet šviežios daržovės iš mamos daržo man užgožia šį norą, palauksiu vėlaus rudenio 😉

  • Reply
    Vytalka
    2012-11-25 at 15:23

    Siuo metu esu Korejoje, labai skanus Kim chi. Abejojantiems rekomenduoju pasidaryti ir paragauti, nes jau dabar pats ieskau recepto 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-11-26 at 22:07

    Manau, kad Korėjoje jis ir skaniausias 🙂

  • Reply
    Jurgis
    2013-02-10 at 15:57

    Kalbejaus su korejieciais. Jie rekomendavo laikyti minimum savaite. Ir dave ragauti triju metu islaikymo, o pasakojo apie mociutes darytus pries septynerius metus. Taigi, kantrybes delikatesui.
    O tie, kas dar nepribrendo, pasidarykite dabar ir drauge breskite 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-02-11 at 09:33

    Mielai paragaučiau 7 metų kimchi 🙂

  • Leave a Reply