Lydeka su garstyčių plutele ir kaparėliais – skanu su kremine bulvių koše.
Lydeka su garstyčių plutele:
- 2 lydekos filė kepsnių
- Druskos
- Citrinos sulčių
- Aliejaus kepimui
Plutelei:
- 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
- 1 šaukštelio paprastų kreminių garstyčių
- 0,5 šaukštelio smulkinto česnako
- 2 nubraukti šaukštų džiūvėsėlių
- 2 šaukštų grietinės
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Lydekos odelę keliose vietose įpjaukite, kad kepant nesideformuotų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite kepsnius odele į apačią (viršų pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis) ir kepkite kol apskrus. Kepsnius dėkite odele į viršų į aliejumi išteptą formelę, pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Plutelei visus produktus sumaišykite. Užtepkite masę ant kepsnių ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.
Jums taip pat gali patikti lydekos kepsnelių su jogurto padažu receptas.
2 Comments
oditele
2012-03-31 at 08:19labai patiko plutelės idėja ant lydekos..ačiū 😉
Laura
2012-03-31 at 13:04Liuksik 😉