Kiaušiniai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kiaušinienė su upėtakiu

Kiaušinienė su upėtakiu - bulviukose.lt

Kiaušinienė su upėtakiu – švelni kiaušinienė ir riebus upėtakis puiki pora sotiems ir skaniems pusryčiams.

Kiaušinienė su upėtakiu:

  • 3 didelių kiaušinių
  • 150 g kefyro varškės (galima naudoti paprastą arba kreminę varškę)
  • 2 šaukštų grietinės
  • Gabaliuko upėtakio filė be odos (taip pat galima naudoti lašišą)
  • 1 saujos pasmulkintų špinatų
  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto smulkintų krapų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Upėtakio arba lašišos filė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.

Kiaušinius sumaišykite su varške, grietine, špinatais, upėtakio juostelėmis, svogūnų laiškais, krapais, pipirais, druska.

Masę pilkite į sviestu išteptus kepimo indelius ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Ar iškepė galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jis turi būti neapsivėlęs kiaušinių mase.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-12-05 at 07:30

    Laura, geras patiekalas, ne kartą esu gaminęs, ir ne kartą vis su kitokia žuvimi, o labiausiai pamėgau su rikyta skumbre 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-12-05 at 12:50

    O…reiks ir man su ja pabandyti!

  • Leave a Reply