Lydeka su migdolų, sūrio ir petražolių plutele patiekta su bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis, cukinija ir morkų – česnakų salotomis su majonezu.
Lydekai reikės:
- 2 lydekos filėkepsnių
- Druskos
- Šlakelio laimo sulčių
- Aliejaus kepimui
Plutelei:
- Pakepintų smulkintų migdolų
- Tarkuoto kietojo sūrio
- Džiūvesėlių
- Smulkintų petražolių
- Alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 1 šaukštelio sviesto
- 1 šaukštelio miltų
- Pieno
- Grietinėlės
- Druskos
- Malto muškato riešuto
- Smulkintų laiškinių česnakų
Gaminimo eiga:
Plutelei visus produktus sumaišykite, įpilkite aliejaus, kad surištų.
Lydekos odelę keliose vietose įpjaukite, kad kepant nesideformuotų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite kepsnius odele į apačią (viršų pabarstykite druska ir pašlakstykite laimo sultimis) ir kepkite kol apskrus. Kepsnius dėkite odele į viršų į aliejumi išteptą formelę, pabarstykite druska ir pašlakstyktie laimo sultimis.
Užtepkite plutelės masę ant kepsnių ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes
Padažui miltus pakepinkite su sviestu, supilkite pieną, gerai išmaišykite ar išplakite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite grietinėlės, įberkite druskos, muškato riešuto ir pakaitinkite iki užvirimo.
Lydeka su migdolų, sūrio ir petražolių plutele jaukiai vakarienei.
Jums taip pat gali patikti
Ventiliacijos produktai jūsų namams.
2 Comments
Vilma
2012-05-30 at 07:56Kokia lydeka naudota – jūrinė ar ežerinė? Turiu nemažą lydeką, sugautą ežere, galvoju išbandyti šį receptą :).
Laura
2012-05-30 at 08:42Vilma, pas mane visos lydekos ežerinės arba upinės 😉 Sėkmės bandymuose ir skanaus 🙂