Orkaitėje keptos anties kojelės – puikus vienos skardos patiekalas, tinkantis kasdienai ir šventėms.
Orkaitėje keptos anties kojelės:
- 2 anties kojelių
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- 3 vidutinių morkų
- 1 nestoro poro
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnako
- Po saujos smulkintų žalumynų – petražolių, šalavijų, raudonėlių
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio
- 2 lauro lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Anties kojeles apkepkite keptuvėje su sviestu. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepkite stambiai pjaustytus porą, svogūną, česnako skilteles. Atidėkite. Apkepkite stambiais griežinėliais pjaustytas morkas.
Į kepimo formą sudėkite daržoves, kojeles, žalumynus, lauro lapelius, supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Jei kojelių odelė pradės labai skrusti, apdenkite jas kepimo folija.
Receptas iš ” Fergus Henderson knygos „The complete nose to tail”.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš mėsos.
Komentarų nėra