Mėsa

T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate

T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate

T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate – pikantiškas ir skanus. Kam pabodo paprasti kepsniai – išbandykite šį receptą 🙂

Reikės:

  • 2 T-bone kepsnių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Marinatui reikės:

  • 1/4 stiklinės espresso kavos
  • 2,5 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštelio balto vyno acto
  • 1,5 šaukšto rudo cukraus
  • 5 grūstų juodųjų pipirų grūdelių
  • 0,5 smulkiai pjaustyto nedidelio svogūno
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 0,5 šaukšto džiovinto raudonėlio
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Garnyrui reikės:

  • 1 nedidelio svogūno
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 2 saujų voveraičių
  • 1 saujos šparaginių pupelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Mėgiamų raugintų arba marinuotų daržovių

Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Į marinavimui skirtą indą suėkite kepsnius, užpilkite juos marinatu. Laikykite kepsnius šaldytuve per naktį.

Prieš kepant, išimkite kepsnius iš marinato, nuvalykite. Kepsnius dėkite  į įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.

Garnyrui supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite į svogūnus voveraite ir kepkite maišydami apie 10 minučių. Sudėkite nublanširuotas ir pasmulkintas šparagines pupeles, pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę. Virkite kol užvirs.

T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate patiekiamas su voveraičių ir šparaginių pupelių garnyru, mėgiamomis raugintomis arba marinuotomos daržovėmis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš mėsos.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply