Perlinių kruopų ir baklažanų salotos – tinkančios vegetarams. Visavalgiai salotas galite praturtinti žuvimi arba mėsa.
Perlinių kruopų ir baklažanų salotos:
- 0,5 stiklinės perlinių kruopų
- 1 nedidelio baklažano
- Alyvuogių aliejaus
- 2 raudonųjų svogūnų
- Lydyto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Balzamiko acto
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Kruopas išvirkite. Baigiant virti pasūdykite.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Iškepusius atvėsinkite, supjaustykite kubeliais.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiai ir kepkite su sviestu keptuvėje ant lėtos ugnies, kol suminkštės. Baigiant kept, įpilkite šlakelį balzamiko acto.
Perlines kruopas, baklažanus ir svogūnus sudėkite į lėkštę, apšlakstykite aliejumi ir balzamiko actu.
Perlinių kruopų, baklažanų ir svogūnų salotas galite patiekti vienas arba su jautiena ar kietuoju sūriu.
Šaltinis: David Bez „Salotos su meile”
Komentarų nėra