Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis – tradicinis patiekalas galintis papuošti užkandžių stalą.
Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis:
- 1 silkės filė. Rekomenduoju silkę pasisūdyti patiems 🙂
- 1 didesnio svogūno
- 1 didelės morkos
- Poro (su žaliąja dalimi)
- Aliejaus kepimui
- Druskos, pipirų
- Kelių džiovintų slyvų
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, morką šiaudeliais, porą griežinėliais.
Sudėkite į keptuvę svogūną ir kepinkite kol suminkštės ir taps gražiai auksinės spalvos. Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite maišydami kol jos suminkštės. Į morkas sudėkite porus ir kepkite toliau retkarčiais pamaišydami kol porai suminkštės.
Jei norite tobulai paruoštų daržovių, rekomenduoju svogūnus, morkas ir porus kepinti atskirai ir tik paskui sumaišyti.
Įberkite druskos, pipirų, sudėkite šiaudeliais pjaustytas slyvas. Atvėsinkite ir patiekite su silke.
7 Comments
aguonėlė
2012-03-31 at 19:43Kaip dailiai patiekta ♥ Negaliu atsižiūrėti ♥
oditele
2012-03-31 at 20:33patiekimas iš tiesų labai žavingas 🙂
Laura
2012-03-31 at 19:45Aguonėle, ačiū pačiū 😉
Odeta
2012-04-01 at 07:17Net seilė nutyso:) Labai skaniai atrodo:)
Laura
2012-04-01 at 13:38Dėkui, dar labai tiktų į kompaniją saliero gumbas, bet, kad neturėjau.
leo
2012-04-02 at 13:25Be galo gražu ir atrodo labai skaniai. Ačiū.
Laura
2012-04-02 at 18:16Leo, prašom 😉