Mėsa

Vištiena kiniškai Guo Bao

Vištiena kinietiškai - Guo Bao - bulviukose.lt

Vištiena kiniškai Guo Bao – lengvai pagaminamas rytietiškas patiekalas.

Reikės:

  • 300 g vištienos file
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • Pakepintų sezamo sėklų

Marinatui:

  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštelio ryžių acto
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 2/3 šaukštelių malto imbiero

Padažui:

  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto rudo cukraus (kadangi mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
  • 3 šaukštų vandens
  • 1 šaukšto (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustykite kubeliais arba juostelėmis – kaip kam patogiau.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo vištieną ir palikite pasimarinuoti kokiai valandai.

Vištienos gabaliukus apvoliokite krakmole ir kepkite su aliejumi gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažui vandenį sumaišykite su krakmolu, sudėkite likusius produktus. Supilkite į puodelį ir maišydami virkite kol sutirštės. Užpilkite ant vištienos gabaliukų ir maišydami kaitinkite, kol gabaliukai gražiai aplips padažu. Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis.

Vištiena kiniškai Guo Bao patiekiama su ryžiais.

(Šaltinis: radau pas Oditėlę)

Jums taip pat gali patikti azijietiškos salotos su baklažanais.

5 Comments

  • Reply
    oditele
    2012-04-04 at 17:00

    nuostabiai skaniai atrodo:)

  • Reply
    Laura
    2012-04-04 at 17:37

    Ačiū, Oditėle. Pas tave taip pat, kitaip nebūčiau susigundžius 😉

  • Reply
    Paveikslai
    2012-07-20 at 17:46

    Pats megstamiausias patiekalas kinieciu restorane, deja pats gamintis nemoku 🙁

  • Reply
    Laura
    2012-07-21 at 13:51

    Paveiksle, jei nebandysi, tai ir neišmoksi 😉

  • Reply
    » Blog Archive » Kiaulienos šoninė kinietiškai - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 16:54

    […] Šitaip dariau vištieną, pabandžiau su šonine…super. Šoninę prieš marinuojant reiktų išsivirti arba išsikepti […]

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI