Sumuštiniai su inkstais – užkandis, kuriame tobulai dera inkstų pikantiškumas su karamelizuotais svogūnais, saldžiomis paprikomis bei aromatingais prieskoniais.Ypač tinka ne tik sotiems vėlyviesiems pusryčiams, kai norisi kažko išskirtinio.
Sumuštiniai su inkstais:
- 4 riekelių ruginės raugo duonos. Taip pat tinka kvietinė raugo duona
- 1 skiltelės česnako duonai
- 1 jautienos inksto (arba veršienos)
- Riebalų kepimui. Tinka taukai, lajus, lydytas sviestas, alyvuogių aliejus
- 3 skiltelių česnako
- 3 sūdytų ančiuvių filė
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Gabaliuko sviesto
- 1 šaukštelio šviežių čiobrelių lapelių
- 2 svogūnų
- 1 raudonos paprikos
- 1 šaukšto kreminio balzamiko
- 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
- 4 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite jautienos inkstą. Inkstą kruopščiai nuplaukite ir užmerkite šaltame vandenyje 1 – 2 valandoms, kelis kartus pakeisdami vandenį, kad pašalintumėte stiprų kvapą. Po mirkymo gerai nusausinkite perpjaukite išilgai pusiau, puseles perpjaukite dar kartą išilgai pusiau. Dabar reiks išimti baltą viduje esantį jungiamąjį audinį. Aš jį iškerpu manikiūrinėmis žirklutėmis. Inkstą supjaustykite gabaliukais.
Paruoškite daržoves. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, raudonąją papriką – juostelėmis. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį riebalų, sudėkite svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps minkšti ir pradės karamelizuotis, maždaug 5 – 7 minutes. Sudėkite papriką, kepkite ant vidutinės kaitros retkarčiais pamaišydami dar apie 10 minučių arba kol paprika suminkštės. Pagardinkite daržoves druska, pipirais. Įpilkite šaukštą kreminio balzaminio acto, maišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų, ir nukelkite nuo kaitros, suberkite petražoles ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus, sudėkite paruoštus inkstų gabalėlius. Kepkite ant aukštesnės nei vidutinė kaitros vis pamaišydami kol inkstai taps lengvai apskrudę iš visų pusių. Baigiant kept sudėkite 3 griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, smulkintus ančiuvius. Pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais. Su druska atsargiai, nes ančiuviai sūrūs. Kepkite maišydami dar kelias minutes. Išjunkite kaitrą, suberkite čiobrelius, įdėkite gabaliuką sviesto ir maišykite kol sviestas ištirps.
Pasiruoškite duoną. Ruginės arba kvietinės raugo duonos riekeles paskrudinkite elektriniame grilyje. Jei neturite, galite paskrudinti keptuvėje, įpylę šiek tiek riebalų. Paskrudusias duonos riekeles įtrinkite česnako skiltele.
Kai duona, inkstai ir daržovės yra paruošti, laikas kepti kiaušinius. Į keptuvę įpilkite šlakelį riebalų ir kepkite kiaušinius ant nedidelės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekimui kiekvieną skrudintos duonos riekelę apdėkite karamelizuotų svogūnų ir paprikų mišiniu, ant viršaus uždėkite keptų inkstų gabalėlius. Kiekvieną sumuštinį užbaikite uždėdami po keptą kiaušinį. Aš keptus kiaušinius pagardinau salierų druska.
Komentarų nėra