Sviestas su džiovintais grybais – aromatingas ir skoningas, tinkantis sumuštiniams, kepsniams. Recepto autorė, kanadiečių šefė ir knygų rašytoja Jennnifer McLagan, siūlo šiuo sviestu pagardinti omletus, sriubas ir net sūrius.
Sviestas su džiovintais grybais:
- 15 g džiovintų grybų
- 125 ml karšto vandens
- 75 g minkšto sviesto + 1 šaukštas
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite valandą laiko.
Po valandos grybus išgriebkite iš vandens (vandens neišpilkite), nuspauskite ir kuo smulkiau susmulkinkite.
Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, sudėkite į jį smulkintus grybus ir maišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol grybai pradės lipti prie dugno. Supilkite į grybus vandenį, kuriame jie mirko ir retkarčiais pamaišydami garinkite jį tol, kol grybai vėl pradės lipti prie dugno. Grybus išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
Sviestą paplakite, kol padidės jo tūris ir pabals, sudėkite grybus, pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
Sviestą sudėkite į dubenėlį ir atvėsinkite šaldytuve.
Sviestas su grybais ant moliūginės duonos.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra