Žaliasis karis su aštuonkojais – tailandietiškas receptas.
Žaliasis karis su aštuonkojais:
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 raudonos paprikos
- 3 šaukštų žaliojo kario pastos
- 15 g palmių arba rudojo cukraus
- 0,5 laimo sulčių
- 400 g kokosų pieno
- 2,5 šaukšto žuvų padažo
- 3 laimo lapų (arba pusės laimo žievelės)
- 0,5 kg aštuonkojų (naudojau šaldytus)
- 1 stiklinės šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
- 0,5 čili pipiro
- Kelių lapų Tailandietiško baziliko (užsiauginau) (nebūtina)
- Kalendros lapelių
Gaminimo eiga:
Aštuonkojus atšildykite, užpilkite nedideliu kiekiu vandens, truputį pasūdykite ir virkite ant mažos kaitros 40 minučių.
Wok arba paprastoje keptuvėje stipriai įkaitinkite aliejų. Dėkite nemažais kvadratėliais pjaustytą papriką ir kepkite maišydami kelias minutes kol apskrus. Sudėkite į papriką kario pastą. Kepkite maišydami dar minutę laiko.
Supilkite į keptuvę kokosų pieną, cukrų, laimo sultis, žuvų padažą, sudėkite laimo lapus ir pavirkite 5 minutes.
Sudėkite į kokosų pieno masę virtus aštuonkojus, šparagines pupeles. Pavirkite dar kelias minutes.
Karis patiekiamas su ryžiais, aitriosios paprikos giežinėliais, bazilikų ir kalendrų lapeliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti šis receptas.
Komentarų nėra