Aukso fondas/ Sūrio ir varškės patiekalai

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų

Varškės apkepas be miltų

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų lengvas, purus kaip debesis, ne per saldus. Greitai ir paprastai pagaminamas, gali tapti jūsų pusryčių, vakarienės arba deserto gelbėtoju. Tinka bet kuriai progai ir puikiai tiks tiek šiltas, tiek šaltas. Be to, jį galima pritaikyti pagal savo skonį, pridedant mėgstamų uogų, vaisių ar riešutų.

Tinka valgyti ir su tokiais nesaldžiais padažais kaip: žolelių ar saulėje džiovintų pomidorų pesto, sviesto – grietinės, jogurtu pagardintu česnaku ar žolelėmis, grietine, tzatziki.

Žinoma – uogienės, plakta grietinėlė su šviežiomis uogomis, virtas vanilinis padažas pavers šį varškės apkepą puikiausiu desertu. Man labai skanu su grietine ir uogiene.

Šis varškės apkepas puikiausiai tik glitimo nenaudojantiems, nes šiame recepte nėra kviečių produktų. 

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų:

  • 500 g pusriebės varškės (naudoju 9 % Vilkyškių)
  • 200 g apie 10 % riebumo graikinio jogurto
  • Žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštų krakmolo (dėjau kukurūzų)
  • 4 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Varškę sutrinkite kartu su jogurtu, druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir krakmolu. Tam patogiausia naudoti smulkintuvą su S formos peiliu. Masę tryniau tol kol neliko varškės grumstų ir pasidarė beveik kaip kremas. Jei neturite smulkintuvo, naudokite blenderį. O jei ir šio neturite, nebėda. Pertrinkite varškę per sietelį ir gerai sumaišykite su jogurtu, druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir krakmolu.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Sudėkite trečdalį plaktų baltymų į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus ir pabaikite atsargiai maišyti.

Supilkite apkepo masę į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Jei matote, kad dar galėtų pakepti, pakepkite dar 10 minučių. Skirtingos orkaitės – skirtingos galimybės 🙂 Jei labai skrunda apkepo paviršius, laisvai pridenkite folija.

Patiekite varškės apkepą su mėgiamu padažu.

Išbandykite šį lengvą ir purų varškės apkepą ir pasidalinkite savo nuomone komentaruose! Su kokiais priedais jums labiausiai patiko? Galbūt turite savo mėgstamą derinį?

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų receptas iš Youtube.
Varškės apkepasPurus varškės apkepas

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

2 Comments

  • Reply
    Laima
    2024-08-29 at 13:19

    Geriausias bet kada gamintas apkepas! Vis grįžtu ir grįžtu recepto

  • Reply
    Laura
    2024-08-29 at 14:03

    Ačiū!

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI