Vėgėlė su pankoliu ir bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis.
Vėgėlė su pankoliu ir bulvių koše:
- 1 nedidelės išvalytos vėgėlės
- 1 pankolio
- Saujelės džiūvėsėlių
- Saujos tarkuoto sūrio
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- Gabaliuko sviesto
- 200 ml grietinėlės
- Druskos, pipirų
- Citrinos sulčių šlakelio
Gaminimo eiga:
Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite gbaliukais pjaustytą žuvį, plonomis riekelėmis pjaustytą pankolį. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais, pašlakstykite citrinos sultimis. Užberkite džiuvėsėlius, supilkite grietinėlę. Pamėtykite mažų sviesto gabalėlių.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~20 minučių pridengus folija. Baigiant kept foliją nuimkite, užbarstykite sūrį ir kepkite kol jis išsilydys.
Jums taip pat gali patikti vėgėlės troškinys su įvairiomis daržovėmis pagardintas vynu.
5 Comments
Odeta
2012-01-24 at 12:27Kaip noriu…kaip skaniai atrodo…lyg be pietų būčiau….būtinai bandysiu
Mindaugas
2012-01-24 at 15:14Laura,
pagaliau vėl pagaliau užsukau į blog’us.. vis tie darbai :/ Geras tavo patiekaliukas 😉 Kaip tik turiu dar menkę nuo žvejybos, bet nesumąstau ką pagaminti, gal kokių minčių iš knygos „Metai”?
Laura
2012-01-24 at 13:32Vėgėlių fanės 😉
Laura
2012-01-24 at 17:44Mindaugai, gali virti piene. Knygoje ir nurodyta virti menkę, tik aš viriau lydeką. Šiaip dar, kas tinka vėgėlei, tas tinka ir menkei 😉
Mindaugas
2012-01-26 at 19:35Dėkui 😉