Vėgėlės troškinys su daržovėmis – puikus, šildantis troškinukas su žuvimi ir įvairomis daržovėmis pagardintas vynu.
Vėgėlės troškinys su daržovėmis:
- ~1 kg išdarinėtos vėgėlės supjaustytos gabaliukais
- Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- Gabaliuko poro
- 4 griežinėliais pjaustytų bulvių
- 2 griežinėliais pjaustytosų nedidelių morkų
- 3 skiltelių griežinėliais pjaustyto česnako
- 1 šaukšto kaparėlių ir šlakelis sulčių nuo jų
- 150 ml balto sauso vyno
- 1 šaukšto smulkintų žolelių (rozmarino, šalavijo ir pan.)
- 1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Į puodą arba gilią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite svogūnus, bulves, žuvį, porus, česnaką, morkas, kaparėlius ir sultis nuo jų. Supilkite vyną, susmulkintus pomidorus. Įberkite druskos, pipirų, vandens, kad apsemtų ir troškinkite uždengus 20-30 minučių arba kol bulvės suminkštės. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, suberkite žoleles.
Kartu su kitomis daržovėmis galima įpjaustyti pomidoro, saliero ir pan. Su prieskonių parinkimu irgi fantazijos ir skonio reikalas.
Jums taip pat gali patikti vėgėlės su pankoliais ir bulvių koše receptas.
2 Comments
Odeta
2012-01-21 at 15:45Dar vieną receptuką įsirašysiu ir gaminsiu:) Kaip man skanu vėgėlė:)
Laura
2012-01-23 at 10:18Aha, gamink, labai rekomenduoju 😉