Raugintos morkos – sveikas užkandis ir garnyras, ypač prie sunkių, riebių patiekalų, kuriems reikia pagalbos virškinant.
Raugintos morkos:
- 5 – 6 morkų
- 1 l vandens
- 1 nubraukto šaukšto druskos
- 2 lauro lapų
- 2 traiškytų česnako skiltelių
- Džiovintų prieskonių pasirinktinai – garstyčių grūdelių, kadagio uogų, kalendros grūdelių ir t.t.
Gaminimo eiga:
Morkas nulupkite. Galite supjaustyti lazdelėmis, bus patogiau valgyti. Tap pat galit pjaustyt griežinėliais arba net tarkuoti.
Į indą sudėkite morkas, prieskonius, užpilkite vandeniu su jame ištirpinta druska.
Uždenkite morkas lėkštele ar lentele ir paslėkite akmeniu.
Rauginkite 5 dienas kambario temperatūroje. Raugintas morkas laikykite šaldytuve. Turėkite omeny, kad stovėdamos šaldytuve jos toliau lėtai rauginsis, nes rauginimas prie šaldytuvo temperatūros nesustoja. Tad jei norite mažiau rūgščių morkyčių, vos rūgtelėjusias galite dėti į šaldytuvą ir jos toliau sėkmingai rauginsis.
Jums taip pat galit patikti raugintų burokėlių receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Odeta
2015-11-21 at 14:14Skanu?
Laura
2015-11-21 at 19:32Ir skanu, ir labai sveika 😉