Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Salotos su rūkytu šamu, speltos grūdais, pastarnokais ir gražgarstėmis

Salotos su rūkytu šamu, speltų grūdais, pastarnokais ir gražgarstėm 1

Reikės:

  • 1 stiklinės speltos grūdų
  • 1 stiklinės smulkinto karšto rūkymo šamo
  • 1 pastarnoko
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio džiovintų prieskoninių žolelių
  • Saujos gražgarsčių
  • 1 šaukšto kaparėlių

Padažui:

  • 2 šaukštų majonezo
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto šilto vandens

Gaminimo eiga:

Speltos grūdus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vandenį, kuriame mirko, nupilkite, užpilkite grūdus švariu šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite apie 30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusius grūdus nukoškite, įpilkite į juos šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir atvėsinkite.

Pastarnoką supjaustykite griežinėliais. Didesnius griežinėlius pasmulkinkite. Sumaišykite pastarnokus su šlakeliu aliejus, druska, džiovintomis žolelėmis, sudėkite į skardelę ir iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite.

Padažui sumaišykite išvardytus produktus.

Sumaišykite virtus speltos grūdus su pastarnokais, žuvimi, kaparėliais ir padažu. Šalia patiekite gražgarstės lapelių.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply